Bihr overgenomen door Arrowhead

Nog niet zo lang geleden verkocht Alcopa, het Belgisch bedrijf van de familie Moorkens dat al sinds 1937 actief is in de distributie van auto- en motorfietsen, alle belangen in de autobranche. Nu volgt ook Bihr, dat sinds 2010 in de portefeuille zit.

Het Amerikaanse Arrowhead Engineered Products hield zich tot nu toe bezig met het leveren van technische onderdelen voor motoren, vrachtwagens en landbouwmachines en kiest met Bihr dus voor een nieuw marktsegment. Arrowhead is grotendeels in handen van Genstar Capital, een private equity-onderneming met investeringen van zo’n 33 miljard dollar in verschillende bedrijfstakken.

Bihr is aanwezig in 20 landen en verkoopt daar 350 merken en meer dan 200.000 artikelen aan een netwerk van 15.150 motordealers, aldus het bedrijf zelf.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW R 1300 GS

Kort getest: BMW R 1300 GS

Dat de nieuwe GS ronduit rank en slank is, was al duidelijk op de foto’s die massaal gelekt werden in aanloop naar de officiële presentatie,

BMW R 12 en R 12 nineT

Nieuw: BMW R 12 en R 12 nineT

Eerder dit jaar stelde BMW al de nieuwe R 12 nineT voor, nu hebben de Duitsers ook meer details bekendgemaakt … en ze doen er meteen de