Bihr overgenomen door Arrowhead

Nog niet zo lang geleden verkocht Alcopa, het Belgisch bedrijf van de familie Moorkens dat al sinds 1937 actief is in de distributie van auto- en motorfietsen, alle belangen in de autobranche. Nu volgt ook Bihr, dat sinds 2010 in de portefeuille zit.

Het Amerikaanse Arrowhead Engineered Products hield zich tot nu toe bezig met het leveren van technische onderdelen voor motoren, vrachtwagens en landbouwmachines en kiest met Bihr dus voor een nieuw marktsegment. Arrowhead is grotendeels in handen van Genstar Capital, een private equity-onderneming met investeringen van zo’n 33 miljard dollar in verschillende bedrijfstakken.

Bihr is aanwezig in 20 landen en verkoopt daar 350 merken en meer dan 200.000 artikelen aan een netwerk van 15.150 motordealers, aldus het bedrijf zelf.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor