Arlo Guthrie – Motorcycle Song

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: Arlo Guthrie met ‘Motorcycle Song’.

Nu heb je met zo’n titel natuurlijk sowieso een streepje voor bij het motorrijdersgilde, en al helemaal als de tekst uit niet veel meer bestaat dan de volgende regels:

I don’t want a pickle
Just want to ride on my motorcycle
And I don’t want a tickle
‘Cause I’d rather ride on my motorcycle
And I don’t want to die
I just want to ride on my motorcycle

Dat weet ook Guthrie zelf. “Een van de geweldige dingen aan die song is dat hij me een vrijgeleide geeft. Dat lied is een soort van paspoort dat me overal binnenbrengt. Ben ik onderweg met de motor en zie ik ergens een hoopje motoren aan een bar of café, dan weet ik dat ik er met open armen ontvangen zal worden. En zijn het toch iets ruigere jongens en dreig ik in de problemen te komen, dan hoef ik alleen even terloops te vallen dat ik die kerel van ‘Motorcycle Song’ ben en voor je het weet hebben ze me in hun hart gesloten. Heerlijk.”

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd