Zo kan het ook: Franse snelwegbeheerder APRR rolt rode loper uit voor motorrijders

Toegegeven, als wij denken aan motorrijden in Frankrijk, dan mikken we onze voorsteven liever over kleine kronkelwegen of heerlijk meanderende départementales dan over de autosnelwegen. Maar soms wil je gewoon een pak kilometers soldaat maken op weg richting het zuiden – en dan ontsnap je niet aan de snelstroken. En hoewel we als motorrijders daardoor slechts 6 procent vertegenwoordigen van het doelpubliek van AREA/ APRR (Autoroutes Paris-Rhin-Rhône, de op een na grootste uitbater van het Franse snelwegennet), wil die laatste de faciliteiten voor motorrijders op z’n ‘aires’ en servicestations verbeteren.

Samen met accessoirist Dafy heeft APRR de krachten gebundeld om enkele ‘motorhoekjes’ op te zetten. Daar kan je niet enkel terecht voor motorgerichte onderhoudsproducten, maar ook voor hulp in specifieke noodgevallen. Denk in het eerste geval bijvoorbeeld aan kettingsprays, bagagebinders en vizierreinigers, en in het tweede geval aan bandenreparatiekits of zelfs regenpakken. De prijzen blijven overigens exact hetzelfde als in de normale Dafy-winkels. Net door een stortbui gereden en even nood aan een verwarmde pauze? Ook daar heeft APRR aan gedacht: het voorziet gratis helmkluisjes, en op sommige servicepunten zelfs gratis koffie en droogruimtes voor uw doorweekte kledij. Top.

Op heden zijn er al drie ‘motorservicestations’ open op de A6 en A43. In november 2020 komen daar nog zes extra locaties bij op de A6, A31, A39, A40 en A43. Twee andere ‘aires’ op de A31 volgen binnenkort. (Zie kaartje hieronder)

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor van zusterblad Motorrijder er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat

Indian FTR Sport

Indian lanceert motorverzekering

Het is niks nieuws in motorland, motorverzekering aanbieden – zo kan je onder meer bij Kawasaki en Yamaha je motor verzekeren – en nu springt