Zo kan het ook: Franse snelwegbeheerder APRR rolt rode loper uit voor motorrijders

Toegegeven, als wij denken aan motorrijden in Frankrijk, dan mikken we onze voorsteven liever over kleine kronkelwegen of heerlijk meanderende départementales dan over de autosnelwegen. Maar soms wil je gewoon een pak kilometers soldaat maken op weg richting het zuiden – en dan ontsnap je niet aan de snelstroken. En hoewel we als motorrijders daardoor slechts 6 procent vertegenwoordigen van het doelpubliek van AREA/ APRR (Autoroutes Paris-Rhin-Rhône, de op een na grootste uitbater van het Franse snelwegennet), wil die laatste de faciliteiten voor motorrijders op z’n ‘aires’ en servicestations verbeteren.

Samen met accessoirist Dafy heeft APRR de krachten gebundeld om enkele ‘motorhoekjes’ op te zetten. Daar kan je niet enkel terecht voor motorgerichte onderhoudsproducten, maar ook voor hulp in specifieke noodgevallen. Denk in het eerste geval bijvoorbeeld aan kettingsprays, bagagebinders en vizierreinigers, en in het tweede geval aan bandenreparatiekits of zelfs regenpakken. De prijzen blijven overigens exact hetzelfde als in de normale Dafy-winkels. Net door een stortbui gereden en even nood aan een verwarmde pauze? Ook daar heeft APRR aan gedacht: het voorziet gratis helmkluisjes, en op sommige servicepunten zelfs gratis koffie en droogruimtes voor uw doorweekte kledij. Top.

Op heden zijn er al drie ‘motorservicestations’ open op de A6 en A43. In november 2020 komen daar nog zes extra locaties bij op de A6, A31, A39, A40 en A43. Twee andere ‘aires’ op de A31 volgen binnenkort. (Zie kaartje hieronder)

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner