Yamaha viert 25 jaar R1 met exclusieve R1 GYTR PRO 25th Anniversary

R1 GYTR PRO 25th Anniversary

Om de 25ste verjaardag van de iconische R1 te vieren, heeft Yamaha een (peperduur) pretpakketje samengesteld met GYTR PRO-onderdelen. Ja, wij hadden ook liever geschreven ‘heeft Yamaha een R1 in die geweldige ‘98 kleurstelling in de line-up geparkeerd’, maar helaas.

Goed, de R1 GYTR PRO 25th Anniversary  wordt met de hand opgebouwd vanaf het frame en is gelimiteerd op 25 exemplaren. De exclusieve fiets wordt getooid met het volledige gamma GYTR PRO onderdelen dat voor de R1 beschikbaar is, zoals een carbon subframe dat is ontworpen om plaats te bieden aan zowel een aangepaste brandstoftank met een lager zwaartepunt als de Magneti Marelli ECU. Verder Öhlins rondom (FGR voorvork en TTX schokdemper achter), WorldSBK-spec swingarm en uiteraard het neusje van de Brembo-zalm.

R1 GYTR PRO 25th Anniversary

Ook op de 25th Anniversary: de GYTR PRO Electronic System-module, een geavanceerd pakket voor motormanagement en datavergaring ontwikkeld in het WorldSBK en FIM EWC dat o.a. antiwheelie, launch control, instelbare motorrem, instelbare brandstoftoevoer en tractiecontrole omvat. De R1 GYTR PRO 25th Anniversary komt dus met dus specs die in de buurt komen van Yamaha’s WorldSBK-racers en het carbon kuipwerk wordt uiteraard geleverd in een herkenbare, exclusieve kleurstelling.

De R1 GYTR PRO 25th Anniversary is alleen online te bestellen en wordt klaargemaakt in een GYTR PRO shop naar keuze. Om kopers de kans te geven hun super-exclusieve R1 ten volle te benutten, worden ze een dag lang op circuit bijgestaan door een team Yamaha-technici dat de motor volledig op maat zal finetunen.

Wie een pittige 159.000 euro (!) in de broekzak voelt branden kan de R1 GYTR PRO 25th Anniversary hier bestellen.

Deel

Gerelateerde artikels