Yamaha R125 Cup powered by KicXstart, de beste start van je racecarrière

Timo Aanraad en Matthew Luisman Yamaha R125 Cup

Ook in 2024 is de Yamaha R125 Cup powered by KicXstart de beste start van je racecarrière. Yamaha’s lichtste Supersport leent zich er als geen ander voor je raceskills te verbeteren. Bovendien kan je als lid van de Yamaha Racing bLU cRU Benelux familie rekenen op intensieve begeleiding op en naast de baan. Zo word je optimaal voorbereid om door te stromen naar een zwaardere Supersport-klasse zoals de R3 Cup of de R7 Cup!

De Yamaha R125 Cup powered by KicXstart gaat in 2024 haar dertiende seizoen in en is nog altijd onverminderd populair. Al jaren staat de R125 Cup garant voor spannende races waarin op het scherpst van de snede wordt gestreden. Naast de baan wordt er hard gewerkt aan fysieke aspecten en rijtechniek, maar altijd in een gemoedelijke sfeer. Ook in 2024 kunnen de coureurs rekenen op een intensieve begeleiding van de professionele Yamaha Racing bLU cRU crew, bestaande uit klassecoördinator Bob Withag en rijderscoach Leon Bovee. Daarnaast zal voormalig Yamaha R125 coureur Koen Ligtenberg ter ondersteuning paraat staan.

Yamaha R125 Cup Bob Withag

Als coureur van de Yamaha R125 Cup kan je profiteren van de voordelen die zowel Yamaha als de partners van de R125 Cup bieden. Zoals altijd wordt de R125 Cup actief ondersteund door Yamaha Benelux. Hierdoor kan de Yamaha YZF-R125 tegen een zeer scherpe prijs worden aangeboden. De R125 Cup wegracekit wordt tegen een geringe meerprijs geleverd en omvat kuipwerk in de Cup-kleuren, stalen remleidingen, een set Bridgestone racebanden, voorremhendel beschermbeugel, killswitch, race-uitlaatsysteem, speciaal luchtfilter en een milieumat. Met een speciaal voor de R125 Cup geleverd race-overall van Mass kunnen de coureurs optimaal beschermd aan de evenementen deelnemen.

De Yamaha R125 Cup powered by KicXstart wordt verreden bij het NK Junior Moto Racing onder de vlag van de KNMV en bestaat in 2024 uit acht wedstrijddagen op verschillende, uitdagende circuits. Op iedere wedstrijddag worden er twee races verreden. Voor de winnaar van het overall-klassement stelt Yamaha Benelux een raceklare Yamaha R3 beschikbaar, om een seizoen lang in de Yamaha R3 Cup uit te kunnen komen.

Timo Suos en Viggo Mégard Yamaha R125 Cup

De wedstrijdverslagen en alle tussentijdse nieuwsupdates zijn te volgen via het toonaangevende magazine KicXstart, op motorsportsite Racesport.nl en natuurlijk via de website van de Yamaha R125 Cup. Hier vind je ook alle overige informatie over de competitie en de Yamaha YZF-R125 met wegracekit.

Nieuwsgierig geworden of direct inschrijven voor seizoen 2024? Kijk dan snel op www.Yamaha-R125-Cup.nl!

NK Junior Moto Racing Kalender 2024
Za 13 april                           TT Junior Track, Assen
Za 25 mei                            De Landsard, Veldhoven
Za 15 juni                            TT Junior Track, Assen
Za 20 juli                             TT Junior Track, Assen
Zo 4 augustus                    TT Junior Track, Assen
Za 31 Augustus                  TT Junior Track, Assen
Za 21 september               Midland circuit, Lelystad
Zo 6 oktober                      TT Junior Track, Assen

Timo Suos en Viggo Mégard Yamaha R125 Cup

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan