Yamaha introduceert TY-E 2.0 elektrische trialmotor

Yamaha introduceert de TY-E 2.0, een splinternieuwe elektrische trialmotor die dit jaar al zou worden ingezet in een aantal manches van het FIM Trial World Championship.

Deze TY-E 2.0 is een doorontwikkeling van het eerste TY-E-model dat al in 2018 werd aangekondigd. Zo heeft de TY met AC sunchrone elektromotor een nieuw ontworpen monocoque frame van composietlaminaten en een nieuw ontwikkelde lichtgewicht Li-ion batterij met ongeveer 2,5 keer de capaciteit van het vorige model. De TY-E 2.0 weegt iets meer dan 70 kg.

Het is de bedoeling dat de nieuwe TY-E 2.0 vanaf juni dit jaar deelneemt aan het FIM Trial World Championship; met in het zadel – nu ja, op de stepjes – Kenichi Kuroyama van het Yamaha Factory Racing Team, die ook als ontwikkelingsrijder fungeert.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor