Yamaha introduceert TY-E 2.0 elektrische trialmotor

Yamaha introduceert de TY-E 2.0, een splinternieuwe elektrische trialmotor die dit jaar al zou worden ingezet in een aantal manches van het FIM Trial World Championship.

Deze TY-E 2.0 is een doorontwikkeling van het eerste TY-E-model dat al in 2018 werd aangekondigd. Zo heeft de TY met AC sunchrone elektromotor een nieuw ontworpen monocoque frame van composietlaminaten en een nieuw ontwikkelde lichtgewicht Li-ion batterij met ongeveer 2,5 keer de capaciteit van het vorige model. De TY-E 2.0 weegt iets meer dan 70 kg.

Het is de bedoeling dat de nieuwe TY-E 2.0 vanaf juni dit jaar deelneemt aan het FIM Trial World Championship; met in het zadel – nu ja, op de stepjes – Kenichi Kuroyama van het Yamaha Factory Racing Team, die ook als ontwikkelingsrijder fungeert.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd

Kawasaki Ninja ZX-6R 636 24MY

Druijff Racing Specials Ninja ZX-6R 636

In goede handen is een uitbalanceerde supersport als deze ZX-6R een akelige luis in de pels van menig superbike, dat weet ook officiële Kawasaki racepartner