Yamaha Benelux verlengt samenwerking met SWPN

Yamaha Motor Benelux heeft bekend gemaakt de samenwerking met SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind te verlengen voor 2023. SWPN gaat ook in 2023 van start met Rob Hartog en Melvin van der Voort in het IDM kampioenschap.

Rob Hartog kende een verrassend sterk debuutseizoen met de Yamaha R1M van SWPN in het Duitse IDM Superbike kampioenschap. De 30-jarige coureur kon zich vanaf de eerste race in 2022 mengen in de top van het veld en wist met constante resultaten een knappe derde plek in het eindklassement te behalen. Zowel SWPN als Hartog waren het erover eens dat de samenwerking daarom in 2023 een vervolg moest krijgen. Het doel is om de stijgende lijn van vorig jaar door te trekken en samen op jacht te gaan naar podiumplaatsen.

Melvin van der Voort gaat beginnen aan zijn vijfde seizoen bij SWPN. Na twee seizoenen in de IDM Supersport 300 categorie gaat dit het derde jaar worden voor de 17-jarige coureur op de Yamaha R6 in de IDM Supersport 600 klasse. Van der Voort maakte in 2022 een stormachtige ontwikkeling door waarin hij in de laatste vijf van zes races het maximale puntentotaal wist te scoren. Mede door zijn overwinningen eindigde de coureur uit Ede als tweede in de eindstand. De jonge Van der Voort wil in 2023 gaan strijden voor de titel en zich voorbereiden op een mogelijke overstap naar het WK Supersport in 2024.

Rob Hartog: “Na zo’n mooi seizoen was er voor mij geen twijfel om met SWPN verder te gaan in 2023. We hebben een fantastisch jaar gedraaid met een derde plek in mijn IDM Superbike debuutseizoen. Dit was mede te danken aan het team, die alles perfect op orde heeft. Ik ben ook erg blij dat we komend seizoen verder kunnen werken vanuit deze stabiele basis. Vorig jaar was het een leerjaar voor mij in deze klasse en met de Yamaha R1M. Ik ben erg benieuwd wat er nog meer mogelijk is in 2023. Er ontbreekt nog een podium, dus mijn doel is in ieder geval om podiumplaatsen te scoren en natuurlijk zo hoog mogelijk in het kampioenschap te eindigen.”

Melvin van der Voort: “Ik ben enorm blij om bekend te maken dat ik nog een jaar bij SWPN ga racen. Ik voel mij erg thuis in het team en we hebben in 2022 enorm veel progressie gemaakt. Maar we zijn er nog niet. Ik wil mij komend seizoen verder blijven ontwikkelen op de Yamaha R6 en natuurlijk gaan we voor dat ene plekje hoger in het kampioenschap. Ik kijk er enorm naar uit om tijdens de voorjaarstraining weer met het team aan de slag te gaan. Laat het seizoen maar beginnen!”

Mario Janssen, Country Manager Yamaha Motor Europe, branch Benelux: “We zijn trots op onze jarenlange samenwerking met SWPN en hoe het team zich gepresenteerd heeft in 2022. Met twee rijders afkomstig uit de Benelux in de top-drie van het sterke IDM kampioenschap eindigen is een zeer knappe prestatie. Het is erg mooi dat het team intact is gebleven, waardoor er een uitstekende basis ligt om gezamenlijk verder te bouwen naar nog betere resultaten. We wensen Team SWPN, teammanager Frank en rijders Rob en Melvin heel veel succes in 2023!” 

Deel

Gerelateerde artikels