Yamaha 2020: MT-03 krijgt fikse update (video)


‘T Is intussen zes jaar geleden dat Yamaha z’n MT-lijn aftrapte met de MT-09, waarna een hele vloot modellen volgde, die de zowel opstappers als doorgewinterde motorrijders moet plezieren – van A1-machine MT-125 tot het monster genaamd MT-10. Voor 2020 krijgen enkele telgen van die familie een update. 


 class=


Onder de gelukkigen is alvast de MT-03, die een volledig hertekende neus krijgt, die met z’n dubbele boze kijkers weinig subtiel geurt naar z’n grootste broers. Z’n lekker agressieve silhouet blijft alvast grotendeels behouden, al is de nieuwe tank (14 l.) aan de voorzijde duidelijk wat scherper gepenseeld. In ‘t nieuwe kuipwerk zitten vanaf 2020 nieuwe led-richtingaanwijzers en een led-koplamp vervat, evenals een blitser LCD-dashboardje.

 class=


Onderhuids hoeft ‘t alvast niet te verwonderen dat de MT-03 de updates van de dit jaar opgewaardeerde R3 grotendeels volgt. Aan de 321cc-paralleltwin wordt amper geraakt, die is ook voor ‘t nieuwe jaar weer goed voor 42 pk. De grote upgrade zit ‘m in het rijwielgedeelte: de conventionele voorvork heeft plaats geruimd voor een dikke 37 mm UPSD, achteraan steekt een langere swingarm en een nieuwe monoshock met verbeterde dempingseigenschappen. Vanafprijs: 5.499 euro.


https://youtu.be/YcjW-JlVOE0

Deel

Gerelateerde artikels