WorldSBK: Remy Gardner vervangt Garett Gerloff bij Yamaha

Remy Gardner werd vorig jaar op indrukwekkende wijze wereldkampioen Moto2. Dat dat geen garantie is op een plek in de MotoGP blijkt maar weer eens: KTM liet de Australiër weten dat er voor de rookie geen plaats meer is in 2023.

Wij maken een klein vreugdesprongetje nu het persbericht van Yamaha is binnengerold waarin zijn overstap naar het WorldSBK wordt aangekondigd. Hij vervangt bij GYTR GRT Yamaha Garett Gerloff, meervoudig MotoAmerica Supersport kampioen, die volgend seizoen op een BMW M1000RR voor het Bonovo action BMW Racing Team zal racen.

De 24-jarige Gardner verscheen voor het eerst in de Grand Prix-paddock in 2014, met een aantal Moto3- wildcarddeelnames. In 2015 reed hij een volledig seizoen in de kleinste klasse. In 2016 mocht hij in Catalunya invallen in de Moto2, scoorde punten en kreeg het zitje toegewezen voor de rest van het seizoen. In 2019 kwam zijn echte doorbraak met een tweede plaats in Argentinië. In 2020 was hij een van de Moto2-toppers, met vier podiumplaatsen en een eerste overwinning vanaf pole position tijdens de laatste wedstrijd in Portimão.

In 2021 kwam Gardner bij het Red Bull KTM Ajo team en behaalde vijf overwinningen en twaalf podiumplaatsen. Maar het was pas tijdens de finale in Valencia dat hij tot Moto2-wereldkampioen werd gekroond. In 2022 promoveerde hij naar de MotoGP-klasse in het Tech3 KTM Factory Racing team van Hervé Poncheral maar de KTM RC16 bleek één van de moeilijkste machines op de grid.

Aan Remy Gardner om nu aan boord van de YZF-R1 van het GYTR GRT team sportieve revanche te nemen in het WSBK, dat er met al die MotoGP-vluchtelingen trouwens steeds interessanter op wordt.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan