WorldSBK & BSB held Yukio Kagayama gaat met pensioen

Voormalig WorldSBK- en British Superbike-rijder Yukio Kagayama heeft op 47-jarige leeftijd aangekondigd dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. Kagayama, die nooit met een ander merk dan Suzuki heeft gereden, racete bijna drie decennia succesvol in het WSBK, BSB en het Japans Kampioenschap.

Yukio Kagayama begon met racen in 1990, in 1993 werd hij testrijder voor Suzuki’s GP500-machine. Hij was zeven jaar actief in het All-Japan Road Race Kampioenschap, maar reed als wildcard ook een aantal 250 en 500cc GP’s waar hij verschillende keren in de top tien eindigde.


Nadat hij een jaar lang officieel testrijder was voor het Suzuki MotoGP-team op de GSV-R, racete hij vanaf 2003 voor het eerst fulltime in Europa, als piloot voor het Rizla Suzuki-team in het Britse Superbike Kampioenschap. Een derde plaats in het algemeen klassement in 2004 leverde Kagayama een zitje op in het Belgische Suzuki Alstare WorldSBK-team, waar hij in 2005 een gooi naar de titel deed en tijdens een periode van zeven seizoenen vier overwinningen behaalde.

In 2011 keerde hij terug naar het Japans Kampioenschap met zijn eigen Team Kagayama Suzuki. Ook nam hij een aantal keer deel aan de Suzuka 8 Hours. Omdat hij niet langer vooraan kon meedraaien, besliste hij om te stoppen.


“Ik sluit mijn carrière als piloot hier af. De voorbije twee seizoenen was ik niet meer in staat om voor de overwinning te strijden, en daarom heb ik deze keuze gemaakt. Lopen was al langer moeilijk vanwege de vele blessures die ik heb opgelopen en soms kon ik ‘s ochtends zelfs mijn bed niet uit. Ik heb niet meer de motivatie van toen ik jong was.”

Deel

Gerelateerde artikels

MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben

KicXstart december 2023

Knallend het nieuwe jaar in!

Knallend het nieuwe jaar in? Dan mag je natuurlijk de KicXstart Eindejaarspecial 2023 niet missen! Inmiddels een traditie, dit extra dikke decembernummer waarbij we op

KicXstart abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op KicXstart! Niets meer missen van het laatste motornieuws, de mooiste reportages, de