WorldSBK & BSB held Yukio Kagayama gaat met pensioen

Voormalig WorldSBK- en British Superbike-rijder Yukio Kagayama heeft op 47-jarige leeftijd aangekondigd dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. Kagayama, die nooit met een ander merk dan Suzuki heeft gereden, racete bijna drie decennia succesvol in het WSBK, BSB en het Japans Kampioenschap.

Yukio Kagayama begon met racen in 1990, in 1993 werd hij testrijder voor Suzuki’s GP500-machine. Hij was zeven jaar actief in het All-Japan Road Race Kampioenschap, maar reed als wildcard ook een aantal 250 en 500cc GP’s waar hij verschillende keren in de top tien eindigde.


Nadat hij een jaar lang officieel testrijder was voor het Suzuki MotoGP-team op de GSV-R, racete hij vanaf 2003 voor het eerst fulltime in Europa, als piloot voor het Rizla Suzuki-team in het Britse Superbike Kampioenschap. Een derde plaats in het algemeen klassement in 2004 leverde Kagayama een zitje op in het Belgische Suzuki Alstare WorldSBK-team, waar hij in 2005 een gooi naar de titel deed en tijdens een periode van zeven seizoenen vier overwinningen behaalde.

In 2011 keerde hij terug naar het Japans Kampioenschap met zijn eigen Team Kagayama Suzuki. Ook nam hij een aantal keer deel aan de Suzuka 8 Hours. Omdat hij niet langer vooraan kon meedraaien, besliste hij om te stoppen.


“Ik sluit mijn carrière als piloot hier af. De voorbije twee seizoenen was ik niet meer in staat om voor de overwinning te strijden, en daarom heb ik deze keuze gemaakt. Lopen was al langer moeilijk vanwege de vele blessures die ik heb opgelopen en soms kon ik ‘s ochtends zelfs mijn bed niet uit. Ik heb niet meer de motivatie van toen ik jong was.”

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De KicXstart Koopgids 2023 is er!

De jaarlijkse KicXstart Koopgids is een unieke bundeling van alle motoren die in Nederland verkrijgbaar zijn: het meest complete modeloverzicht dat je kunt vinden, met

Honda ATC250R

Uit de oude doos: Honda ATC250R

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de