Women Riders World Relay: estafette rond de wereld!

In eenzelfde, lovenswaardige geest als de Distinguished Gentleman’s Ride die jaarlijks aandacht vraagt voor (geestelijke) gezondheid voor mannen, wil Women Riders World Relay sinds kort de aandacht vestigen op vrouwen in de motorsport en andere vrouwen motiveren hun dromen waar te maken. Dat doen de dames in kwestie door een fenomenale stunt te ondernemen: een aflossingsrace die heel de wereld zal doorkruisen. Een simpel idee, maar wel eentje dat een heus wereldrecord kan opleveren. Gedurende één kalenderjaar zullen meer dan 14.000 vrouwen elkaar aflossen, terwijl ze op hun motor van landsgrens naar landsgrens bollen, goed voor 100 landen in totaal. Bij elke grensovergang geven de ‘guardians’ een houten stok door, die de namen van alle deelneemsters draagt.

De aftrap werd eind februari al gegeven in Schotland, waarna de stok doorgegeven werd of zal worden in Ierland, Wales, Engeland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Andorra, Italië, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Albanië, Macedonië, Servië, Hongarije, Slowakije, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Liechtenstein, Zwitserland, Duitsland en Luxemburg, alvorens ons land aan de beurt komt: op 28, 29 en 30 april strijkt de karavaan neer in België. ‘Team België’ heeft voor die driedaagse volgende tourrit uitgestippeld:

Dag 1: 28/04  (203 km): Luxemburg – België

Martelange – St.-Hubert – Daverdisse – Dinant – Namen – Gembloux – Ottignies/Louvain-La-Neuve – St-Genesius Rode – Laken – Atomium.

Dag 2 : 29/04 (250 Km): België

Geraardsbergen – Ronse – Oudenaarde – Zulte – Beernem – Brugge – Damme – Assenede – Zelzate – Wachtebeke.

Dag 3 : 30/04 (15 Km):  België – Nederland

Overdracht van de houten stok aan onze Nederlandse buren: de  start is in Wachtebeke, waarna rechtstreeks naar Sas Van Gent gereden wordt.

Zin om mee te rijden, of wil je meer info? Surf dan snel even naar https://womenridersworldrelay.com

Succes, dames!

 class=
(c) Women Riders World Relay

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij