Wildcard: Marco Simoncelli – WSBK Imola 2009

Simoncelli WSBK Imola

Het blijft een intrigerend gegeven, de wildcard, vooral omdat ze weleens voor verrassingen zorgt. We blikken dan ook met veel plezier terug op een aantal legendarische wildcard deelnames van de voorbije decennia.

Als 250cc-wereldkampioen 2008 kreeg Marco Simoncelli in 2009 van Aprilia de kans om zijn 250GP voor een keertje in te ruilen voor een RSV4 tijdens de WSBK-manche van Imola. Super Sic toonde meteen dat hij de strijd met de top aankon en kwalificeerde zich op de tweede rij – en dat met slechts één test in het zadel van de RSV4 achter de kiezen.

Simoncelli WSBK Imola

Simoncelli kwam ten val in Race 1, maar in Race 2 ging hij al snel de strijd aan met teamgenoot Max Biaggi. Een harde actie op Biaggi bij de laatste chicane leverde Simoncelli zijn eerste (en enige) WSBK-podium op. Super Sic zou dat jaar derde eindigen in het WK 250cc, voor seizoen 2010 stapte hij over naar de MotoGP met het San Carlo Gresini Honda Team. En de rest is helaas geschiedenis, want zoals bekend liet Simoncelli in 2011 het leven op het circuit van Sepang.

Simoncelli WSBK Imola

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar