Vernieuwde BMW R 1250 GS en GS Adventure

De BMW Gelande ünd Strasse is dit jaar 40 jaar jong en BMW wil dat luister bijzetten met vernieuwde modellen van hun vlaggenschip.

Laten we meteen met de deur in huis vallen, aan het motorblok en rijwielgedeelte verandert er zo goed als niks. Met z’n 1.254cc boxer-blok met Shiftcam variabele kleptiming-technologie, pompt ook de 2021 GS/GSA er 136 pk uit, volkomen volgens de Euro5-normen. Volgens BMW is dat voldoende en wij gaan hun daarin niet tegenspreken.   

Wat is er dan wel nieuw, horen we U vragen? Wel de Dynamic Traction Controle (DTC) en nieuwe Eco rijmodus komen als standaard. Evenals het nieuwe BMW Integral ABS Pro-systeem, een meer gesofistikeerde versie van het ABS, waarbij de ABS zich automatisch aanpast aan de gekozen rijmodus. De Hill Start Control die maakt dat je makkelijker bergop kan vertrekken omdat de achterrem automatisch blokkeert én lost wanneer je vertrekt is ook standaard, maar optioneel kan je nu een Hill Start Pro (HSC Pro) aanvinken op de optielijst, die nog steeds naar goede gewoonte ellenlang is. Zo staan ook de Pro-Rijmodi nog steeds op die optielijst, waarbij je je favoriete rijmodus zelf kan samenstellen naar je eigen voorkeuren, inclusief de dynamische motorremregeling.  

Op die optielijst staan wel geen verjaardagskaarsjes, maar wel snuggere LED-koplampen, omdat die zich automatisch aanpassen aan je hellingshoek om zo een optimale verlichting doorheen de bocht te blijven garanderen.  

En meest in het oog springen wellicht nog de verjaardagskleuren ’40 Year GS.’ Elke basisversie van de GS krijgt al een nieuwe kleur, waarbij je ook nog eens optioneel voor de Triple Black of Rally kleur kan kiezen. En daar bovenop heb je nu dus de ’40 year GS’-kleuren waarbij, nostalgisch als we zijn, instant fan zijn. Doet U ons maar zo’n zwart/gele, alstublieft, dankuwel.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de

MV Agusta toch niet failliet

Meestal als een bedrijf surseance van betaling aanvraagt, is een faillissement onafwendbaar, maar bij MV Agusta dan weer net niet. Het merk maakt net zo

Kawasaki Ninja ZX-4RR

Groene gifkikker in aankomst: Ninja ZX-4R!

Kawasaki verrast met de introductie van de nieuwe Ninja ZX-4R. Een frisse, kleine, hoogtoerige vier-in-lijn die oude (ZXR400) tijden doet herleven. Nog meer goed nieuws,