Twee nieuwe Ducati Scramblers op komst?

Ducati Scrambler Concepts

Evenementen als de London Bike Shed MotoShow zijn ideaal voor motorbouwers om prototypes en stijlstudies te tonen, kwestie van de reacties van het publiek te kunnen peilen. Ducati toonde in Londen de CR24l en de RR24l concepts, waarbij de CR24l wel heel erg buiten de Scrambler-lijntjes kleurt.

Ducati Scrambler Concepts RR24I

De RR24l is weliswaar mooi gebouwd, maar tegelijk een dertien-in-een-dozijn scrambler die de voorschriften van het scramblerstijlboek netjes volgt. Banden met een wat zwaarder profiel, grille voor de koplamp en de uitlaat hoog opgetrokken: je kent het plaatje wel.

De CR24l is dan wel gebouwd op het Ducati Scramblerplatform, voor de rest heeft de motor evenveel met Scramblers van doen als Rammstein met Knuffelrock.

Ducati Scrambler Concepts CR24I

Getekend door het Centro Stile Ducati is de CR24l met zijn twee 17” wielen, clip-ons met spiegels op de stuuruiteinden en volle kuip een meer dan vette knipoog naar legendarische machines als de Ducati Pantah en de 750 SS. Het passagierszadel kan met een cover worden afgedekt als je in je eentje naar de kroeg stuift.

Met meer dan zeventienduizend bezoekers was de 2024-editie van de London Bike Shed MotoShow overigens een van de meest succesvolle edities tot nog toe.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan