Troy Bayliss naar Ducati Club Race!

Zet zondag 29 mei maar in de agenda. De Ducati Club Race is op zichzelf natuurlijk al meer dan de moeite waard, maar de komst van drievoudig wereldkampioen Troy Bayliss maakt het evenement dit jaar extra bijzonder.

Troy Bayliss is nagenoeg zijn hele carrière verbonden geweest aan Ducati. In 1992, hij was toen al 23, begon de Australiër te racen. Na een tijdje in Engeland te hebben gereden kwam hij vanaf het seizoen 2000 in het wereldkampioenschap uit. Hij won dat eerste jaar twee races en werd zesde in de eindstand. Bayliss toonde zich een snelle leerling, want een jaar later behaalde hij al zijn eerste wereldtitel, gevolgd door een tweede plek in 2002. Daarna volgden drie jaar in de MotoGP, twee op Ducati en één op Honda.

In 2006 keerde Bayliss terug naar het World Superbike en behaalde dat jaar zijn tweede wereldtitel. Twee jaar later verzekerde hij zich van zijn derde wereldtitel, waarna hij zijn carrière beëindigde. 52 keer kwam Bayliss als racewinnaar over de finish. Slechts twee coureurs (Jonathan Rea en Carl Fogarty) zegevierden vaker.

Aan het eind van het raceseizoen 2006 werd Bayliss door Ducati gevraagd tijdens de laatste MotoGP van dat jaar de plaats van de geblesseerde Sete Gibernau in te nemen. Bayliss stemde toe… en won tot ieders verrassing deze MotoGP race. Daarmee is Bayliss de enige coureur in de geschiedenis die in één seizoen erin is geslaagd zowel in de World Superbike als de MotoGP een race te winnen.

Bayliss is enorm populair onder zijn fans, omdat hij zich altijd open naar hen heeft opgesteld. Dat zal ongetwijfeld op 29 mei ook weer blijken. Er bestaat dan de mogelijkheid met hem op de foto te gaan en een handtekening te vragen. Bayliss zal worden geïnterviewd en ongetwijfeld zal hij zelf ook enige ronden op het TT Circuit Assen rijden.

De Ducati Club Race wordt gehouden op 27, 28 en 29 mei. Er worden meer dan 400 deelnemers verwacht, die in tal van klassen aan de start zullen komen. Naast allerlei Ducati-klassen is er ook ruimte voor andere categorieën zoals de zijspannen.