Troy Bayliss eregast op de Bikers’ Classics 2022

Nadat eerder al bekendgemaakt werd dat drievoudig wereldkampioen Troy Bayliss zal afzakken naar de Ducati Club Race in Assen eind mei, is nu ook zijn aanwezigheid bevestigd op de Bikers’ Classics op Spa-Francorchamps begin juli.

Troy Bayliss is nagenoeg zijn hele carrière verbonden geweest aan Ducati. Pas op zijn 23ste, in 1992, begon de Australiër te racen. Vanaf seizoen 2000 kwam hij uit in het WSBK. Hij won dat eerste jaar twee races en werd zesde in de eindstand. Bayliss toonde zich een snelle leerling, want een jaar later behaalde hij al zijn eerste wereldtitel, gevolgd door een tweede plek in 2002. Daarna volgden drie jaar in de MotoGP, twee op Ducati en één op Honda. In 2006 keerde Bayliss terug naar het World Superbike en behaalde dat jaar zijn tweede wereldtitel. Twee jaar later verzekerde hij zich van zijn derde wereldtitel, waarna hij zijn carrière beëindigde.

Aan het eind van het raceseizoen 2006 werd Bayliss door Ducati gevraagd tijdens de laatste MotoGP van dat jaar de plaats van de geblesseerde Sete Gibernau in te nemen. Bayliss stemde toe … en won tot ieders verrassing de MotoGP-race. Daarmee is Bayliss de enige rijder in de geschiedenis die in één seizoen zowel in de World Superbike als de MotoGP een race wist te winnen.

Bayliss is nog steeds enorm populair bij de fans, mede doordat hij zich altijd heel open en aanspreekbaar heeft opgesteld. En dat zal ook op 2 en 3 juli het geval zijn, want Bayliss zal onder meer beschikbaar zijn voor een handtekeningensessie. Uiteraard zal hij ook in het zadel kruipen voor een paar rondjes Spa.

Meer info & tickets vind je op de website van de Bikers’ Classics.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor