Triumph vanaf 2024 in MXGP

Midden vorig jaar verraste Triumph met het nieuws dat er een offroad-gamma ontwikkeld zou worden, tegelijkertijd werd er ook een factory raceprogramma aangekondigd. Dat het Triumph menens was, bewees de aanwerving grote namen als Ricky Carmichael en Iván Cervantes als testrijders.

Bijna anderhalf jaar later volgt nu de bevestiging dat het merk in 2024 met een fabrieksteam aan de start wil staan van het FIM WK Motocross, en wel onder de nieuwe vlag van Triumph Racing. De nieuwe Triumph Racing-afdeling is gevestigd in het Triumph-hoofdkantoor in Hinckley, ook de Moto2- en Supersport-raceactiviteiten worden daar ondergebracht.

Triumph CEO Nick Bloor en Thierry Chizat-Suzzoni

Het plan is om in 2024 eerst een aantal 250cc viertaktmotoren in te zetten in de MX2-klasse en het jaar daarop met een 450 deel te nemen aan de MXGP. Het MX-team zal worden geleid door Thierry Chizat-Suzzoni, een van de meest ervaren en succesvolle MXGP-teameigenaren, hij wordt bijgestaan door teammanager Vincent Bereni. Het duo staat heeft samen meer dan 80 MXGP-races binnengehaald, aan ervaring dus geen gebrek.

Testrijder Ricky Carmichael ziet het alvast positief in: “Het heeft lang geduurd, maar nu ik in Engeland de laatste versies (van de prototypes, red) heb getest kan ik je vertellen dat we de capaciteiten in huis hebben om op het hoogste niveau te winnen!”

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd