Triumph Tiger Explorer XRx ambulancemotor

In deze rubriek nemen we je mee aan boord van bijzondere of spiksplinternieuwe motoren. Deze keer kruipen we in het zadel van de Triumph Tiger Explorer van Bernard Geldof. Niet zomaar een Explorer, want dit exemplaar is door Triumph Wevelgem omgebouwd tot een ambulancemotor. Voorlopig wordt hij druk ingezet op sportevenementen zoals wieler- en loopwedstrijden, maar in de toekomst wil Bernard zijn activiteiten met deze unieke Tiger uitbreiden. We wanen ons even ambulancier in het zadel van de Triumph. Zet jij de sirene alvast aan?

Geschreven door Gijs Gilis            Foto Gijs Gilis

 

1. De Tiger is gespoten in de officiële reflecterende gele kleur van   ambulances. Echt, je kunt ‘m niet missen.

2. Blauwe zwaailichten mogen uiteraard niet ontbreken. Er zitten twee exemplaren op de kop, twee aan de zijkant vooraan en een 360 graden draaiend licht op de topkoffer.

3. Het blauwe zwaailicht bedien je hiermee. Je kunt kiezen voor een cruiselicht, een stand waarin alle lichten beginnen te flikkeren en een derde modus om de sirene te laten loeien.

4. Met de claxon kun je niet alleen toeteren zoals op elke normale motor, je kunt er ook de toon van de sirene mee veranderen. In het systeem zitten de drie officiële tonen van de ambulance. Oh, wat zou die Tiger in onze handen voor straatlawaai zorgen…

5. Bernard gebruikt z’n actiecamera niet om filmpjes op Youtube te zetten waarin hij door het drukke verkeer suist, maar wel om eventuele valpartijen of incidenten tijdens wedstrijden te analyseren. Slim!

6. Een standaard TomTom Rider om het dichtstbijzijnde ziekenhuis zo snel mogelijk te vinden. Flauw…

7. Waarom dan nog een telefoonhouder? Die gebruikt Bernard om naar muziek te luisteren als hij onderweg is of lang aan een stuk moet rijden. Ambulanciers hebben ook hun ontspanning nodig.

8. Mistlampen voor extra veiligheid. Handvatverwarming voor hetzelfde. Je moet maar eens iemands gebroken nekwervel proberen te verzorgen met koude vingers.

9. Het windscherm kan elektronisch in hoogte versteld worden. Luie mensen hoor, die ambulanciers. Knipoog.

10. Onder het dashboard zit een 12V-aansluiting en achteraan zit er nog een. Dat is niet alleen handig om je radioapparatuur op te laden, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een koelbox voor orgaantransport, wat in theorie mogelijk is met de ambulancemotor.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar