Triumph gaat nog eens exclusief: Bonneville Stealth Editions

Bonneville T100 Blue Stealth Edition

Eerder waren er al de Gold Line, Ton Up en Chrome Collection limited edition-reeksen die telkens een jaar lang beschikbaar waren, en ook voor 2024 tovert Triumph weer een beperkt beschikbare Special Edition-reeks uit de hoge hoed in de vorm van acht Bonneville Stealth Editions.

De nieuwe Stealth Editions, die slechts één jaar beschikbaar zijn, vormen een exclusieve collectie van acht Bonnevilles. Elk model heeft zijn eigen unieke tankdesign, met een handgeschilderde afwerking. 

Het proces begint met een basislaag van spiegelend metallic Silver Ice die op elke tank wordt aangebracht, gevolgd door een erg minutieus gelakte, van donker naar licht transformerende grafietkleurige laag die Sapphire Black werd gedoopt. Ten slotte worden de tanks voorzien van een doorschijnende maar getinte lak, die in meerdere lagen wordt aangebracht om een diepe en volle toplaag op te bouwen. 

Bonneville Stealth Edition

De overgang van de donkere grafiettint naar de levendige kleur komt tot leven als het lakwerk wordt blootgesteld aan licht. De kleurstelling varieert qua tint en intensiteit onder verschillende omstandigheden, en ziet er vanuit elke hoek anders uit.  De met de hand aangebrachte afwerking zorgt voor subtiele variaties, waardoor elke motorfiets echt uniek zou zijn.

De Bonneville Speedmaster Red Stealth Edition, Bobber Purple Stealth Edition, T100 en T120 Blue Stealth Edition,  T120 Black Stealth Edition, Speed Twin 1200 Red Stealth Edition, Speed Twin 900 Green Stealth Edition en Scrambler 900 Orange Stealth Edition zijn beschikbaar vanaf februari 2024 maar kunnen nu al besteld worden bij de dealer.

Deel

Gerelateerde artikels