Triumph en Gibson werken samen voor DGR

Triumph en Gibson slaan de handen in elkaar. De samenwerking is geïnspireerd op twee legendarische modellen van de twee merken: de Gibson Les Paul Standard en de al even legendarische Triumph Bonneville T120, beide uit 1959.

Van beide modellen werd een one-of-a-kind custom edition gecreëerd die in het kader van de 2022 Distinguished Gentleman’s Ride zullen worden uitgereikt aan de deelnemer die het meeste geld heeft binnengebracht.


Aan de 1959 Les Paul Standard Reissue, een replica van de ultieme Gibson-klassieker, werden een aantal Triumph-details toegevoegd zoals de hand gevoerde slagplaat, geïnspireerd op de kenmerkende motorvinnen van de Bonneville, en de geëtste pick-up covers.

De 1959 Legends Custom Edition van de Bonneville T120 heeft op zijn beurt unieke Gibson-details, waaronder het handgeschilderde sunburst-lakschema en de Jet Black gespoten gitaarhals.


The Distinguished Gentleman’s Ride is intussen een klassieker op de motoragenda. De DGR verenigt honderdduizenden motorrijders in klassieke en vintage stijl over de hele wereld om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor onderzoek naar prostaatkanker en de geestelijke gezondheid van mannen.

Sinds het eerste jaar heeft de wereldwijde DGR-gemeenschap meer dan 31 miljoen dollar ingezameld voor liefdadigheidspartner Movember, en is nu actief in meer dan 900 steden en 114 landen over de hele wereld. De Distinguished Gentleman’s Ride vindt dit jaar plaats op zondag 22 mei. Voorinschrijving is al mogelijk voor rijders van over de hele wereld, de officiële inschrijving en fondsenwerving starten op 28 maart.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor