Triumph + Breitling = Limited Edition

Het legendarische uurwerkmerk Breitling ging een samenwerking aan met Triumph. Het resultaat is een limited edition van de beide merken van respectievelijk, je raadt het nooit, een motorfiets en een polshorloge.

De Triumph Speed Twin Breitling Limited Edition is getooid in een uniek ‘Polychromatic Blue’ dat overeenkomt met dat van de originele Triumph Thunderbird-kleur uit 1951, door Marlon Brando vereeuwigd in de iconische ‘The Wild One’ uit 1953.


Verder zien we een aantal handgeschilderde details, een op maat gemaakt dashboard met wijzerplaten in de stijl van het Breitling polshorloge en Öhlins piggyback veerelementen met zwarte veren. Daarnaast werden de gefreesde onderdelen (aan koppeling en alternator) en het zwart lederen zadel met gestikte details exclusief voor deze Triumph ontworpen.


Van de Speed Twin Breitling Limited Edition worden slechts 270 stuks geproduceerd, elk voorzien van een individueel genummerde kroonplaat. Het aantal is een eerbetoon aan de befaamde paralleltwin van de Speed Twin met een onstekingsvolgorde van 270 graden. Bij de motorfiets hoort een echtheidscertificaat met de handtekening van Triumph CEO Nick Bloor en Breitling CEO Georges Kern.


Mocht je nog wat budget over hebben (over prijzen wordt voorlopig nog niet gerept, dus dat is een beetje een vraagteken) dan kan je bij de motor een uniek Breitling Top Time Triumph Limited Edition polshorloge bestellen, dat enkel beschikbaar is voor kopers van een Speed Twin Breitling Limited Edition en hetzelfde oplagenummer draagt. Op de wijzerplaat zie je de Breitling en Triumph logo’s en op de achterkant staat zelfs een gedetailleerde ontwerpschets van de iconische Triumph paralleltwin.


Deel

Gerelateerde artikels