Toni Bou wereldkampioen Trial (x28)

Toni Bou is de meest succesvolle motorrijder aller tijden. De Spanjaard behaalde in het Italiaanse Lazzate z’n vijfde én zesde overwinning van dit tot acht manches herleide WK Trial Outdoor, waarmee hij voor de veertiende keer de outdoor-titel scoorde en die op het schap kan leggen naast z’n veertien titels indoor.  

In Lazzate domineerde Bou op z’n Repsol Montesa/Honda Cota 4RT de zevende manche van dit kampioenschap, dat werd verreden in quasi ideale omstandigheden. Daarmee scoorde hij al vroeger dan verwacht de titel, omdat z’n naaste tegenstanders allemaal de mist in gingen.  Daarmee behaalde Bou dus andermaal de wereldtitel, ondanks moeilijke trainingsmogelijkheden voor de start van het seizoen, waarbij hij trainde op z’n eigen terras (zie Youtube) en een blessure, opgelopen in de eerste manche van deze tot 8 manches herleide kalender. Om z’n titel nog wat luister bij te zetten, won Bou op zondag ook nog de laatste manche van het seizoen.

Het is Bou’s veertiende outdoor-titel op rij, waarbij hij indoor dat feestje nog eens heeft herhaald, 14 jaar aan een stuk. Niemand is ooit zo dominante geweest in een mondiale motorcompetitie.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er