The Meatmen – War Of The Superbikes

MotoKicX serveert elke donderdag een nummer over of met motoren in de hoofdrol. Deze week: The Meatmen met ‘War of the Superbikes’.

De parodiepunkers van The Meatmen hadden en hebben nog steeds het donkerste, meest provocatieve gevoel voor humor binnen de snoeiharde hardcore punkscene, en dat wil al wat zeggen. Zanger Tesco Vee, de enige constante in de line-up van de band, was al politiek incorrect voor die term uitgevonden was en maakt er zelfs op z’n 65ste nog steeds een erezaak van om z’n shows zo onnozel en grof mogelijk te orkestreren. Maar belangrijker: de frontman heeft een enorm zwak voor motoren. In die mate dat het eerste album van The Meatmen (1985) ‘War Of The Superbikes’ gedoopt werd, net als de titelsong: een punkrapsodie over een fictieve motorrace.

Wanna bark a saga of the night the bikes went wild
Four husky gladiators suited up for a war self styled
The Interceptor, Ninja and 1100 primed to score
But me and my Suzuki knew we had so much more

De grofgebekte punkband heeft sinds 1985 meer comebacks gemaakt dan Erik Buell, maar produceert tot op heden wel, eh, pareltjes als ‘Pope On A Rope’ en ‘Morrissey Must Die’. Voor wie even een verzetje nodig heeft, of af wil van hardnekkige oorproppen.

Fotografie header: Archief A. Herl

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd