Zero SR/S

Wij stuurden Pieter, die al meer elektronica om zeep heeft geholpen dan de hele Y2K-hetze bij elkaar, naar de nieuwe telg van Zero, de SR/S. Als de SR/S Pieter overleeft, mag dat meteen als een kwaliteitsgarantie beschouwd worden.

Waar zit je?

Nice, Frankrijk, waar het behoorlijk stevig waait, gelukkig wel de zon schijnt, maar toch aan de frisse kant is. Het is dus afwegen of ik batterijcapaciteit spaar of de handvatverwarming opzet.

Waarom?

Zero heeft een gekuipte versie gemaakt van hun SR/F naked, waarbij ze zelf een beetje in spagaat gaan of het nu een toerversie, dan wel een sportieve versie van de SR/F betreft.

Wat is er nieuw?

Het kuipwerk uiteraard, die volgens Zero 13% efficiënter is qua elektriciteitsverbruik op de snelweg, maar dan moet je wel achter die kuip wegkruipen. Verder is de zithouding meer ontspannen en zijn deShowa-veren voor en achter anders afgesteld. 

Welke zaken vielen op?

Dat het nog steeds wennen is in de eerste meters, maar dat we nadien hebben gereden aan een tempo waarbij je al met een serieuze motor dient aan te draven om bij te blijven. Dat en de plaatsing van de spiegels.

Wanneer lezen we meer?

In de april-edities van Motorrijder en/of KicXstart magazine.

Deel

Gerelateerde artikels

MV Agusta Superveloce Arsham

MV Agusta Superveloce Arsham

Het lijkt wel alsof iemand bij MV in al z’n enthousiasme de Superveloce heeft verward met uit de kluiten gewassen Sinterklaaschocolade, een andere verklaring hebben

KicXstart december 2023

Knallend het nieuwe jaar in!

Knallend het nieuwe jaar in? Dan mag je natuurlijk de KicXstart Eindejaarspecial 2023 niet missen! Inmiddels een traditie, dit extra dikke decembernummer waarbij we op

KicXstart abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op KicXstart! Niets meer missen van het laatste motornieuws, de mooiste reportages, de