Zero SR/S

Wij stuurden Pieter, die al meer elektronica om zeep heeft geholpen dan de hele Y2K-hetze bij elkaar, naar de nieuwe telg van Zero, de SR/S. Als de SR/S Pieter overleeft, mag dat meteen als een kwaliteitsgarantie beschouwd worden.

Waar zit je?

Nice, Frankrijk, waar het behoorlijk stevig waait, gelukkig wel de zon schijnt, maar toch aan de frisse kant is. Het is dus afwegen of ik batterijcapaciteit spaar of de handvatverwarming opzet.

Waarom?

Zero heeft een gekuipte versie gemaakt van hun SR/F naked, waarbij ze zelf een beetje in spagaat gaan of het nu een toerversie, dan wel een sportieve versie van de SR/F betreft.

Wat is er nieuw?

Het kuipwerk uiteraard, die volgens Zero 13% efficiĆ«nter is qua elektriciteitsverbruik op de snelweg, maar dan moet je wel achter die kuip wegkruipen. Verder is de zithouding meer ontspannen en zijn deShowa-veren voor en achter anders afgesteld. 

Welke zaken vielen op?

Dat het nog steeds wennen is in de eerste meters, maar dat we nadien hebben gereden aan een tempo waarbij je al met een serieuze motor dient aan te draven om bij te blijven. Dat en de plaatsing van de spiegels.

Wanneer lezen we meer?

In de april-edities van Motorrijder en/of KicXstart magazine.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan

Gramsberger Classic TT

Classic TT Gramsbergen 2024

Op zaterdag 22 juni organiseert Stichting Eveno Racing Gramsbergen in samenwerking met het Classic Racing Team opnieuw de Gramsberger Classic TT. Het jaarlijkse evenement belooft