Suzuki MotoGP teambaas Davide Brivio stapt over naar de F1

Davide Brivio, de teambaas van het Suzuki MotoGP Team, stapt volgend seizoen over naar de F1, waar hij het Alpine Renault F1 team zal gaan leiden.

Davide Brivio is een begrip binnen de MotoGP paddock. Als crosser schopte hij het tot motorjournalist, waarna hij een onafhankelijk Yamaha-team ging leiden in het SBK. Het succes dat hij daar oogstte liet hem promoveren naar het hoofd van het Yamaha fabrieksteam bij de Superbikes, waarna hij het Yamaha MotoGP-team onder z’n vleugels nam en daarna overstapte naar Suzuki.

Brivio is ook de man die Valentino Rossi wist te overhalen om van Honda over te stappen naar Yamaha in de MotoGP. Daarbij diende hij zich tijdens nachtelijke onderhandelingen in de MotoGP paddock al eens onder ene tafel weg te stoppen om niet betrapt te worden. Iets wat hij met de glimlach deed en z’n vriendschap met Rossi in gewapend beton cementeerde.

Het partnerschap bracht Yamaha opnieuw succes in de MotoGP na een jarenlang gevecht in de achterhoede. Het is één van de succesverhalen van de recente MotoGP-geschiedenis. Dat de Italiaan nu ook nog eens Suzuki een eerste wereldtitel sinds 2000 heeft geschonken maakt hem tot een absolute MotoGP-legende. Temeer hij er in de soms frustrerende 8 jaar binnen het Suzuki-team nooit z’n goed humeur bij inschoot, zoals we zelf tijdens interviews mochten ervaren.

Z’n succesverhaal is dus niet onopgemerkt gebleven buiten de MotoGP. Het wat ter plaatste trappelende Renault F1-team, dat volgende seizoen onder de Alpine-vlag zal varen, was op zoek naar een nieuwe teambaas en heeft die dus gevonden in de persoon van Brivio. Een enorme aanwinst voor de F1 en een immens verlies voor de MotoGP.

Deel

Gerelateerde artikels

Suzuki stickerset

Stickertuning voor GSX-8S en R  

De GSX-8S en zijn gekuipte broertje GSX-8R zien er sowieso al verre van verkeerd uit; maar omdat alles altijd beter kan komt Suzuki nu met

Yamaha MT-09

Kort getest: Yamaha MT-09

Toen Yamaha in 2005 met de MT-01 de eerste Master of Torque uitbracht, was dat letterlijk een donderslag bij heldere hemel. Vanwege de prijs, het