Suzuki gaat de lucht in

Suzuki gaat het bedrijf SkyDrive ondersteunen op vlak van productie en ontwikkeling van VTOL-vliegtuigen (Vertical Take-Off and Landing).

SkyDrive staat al zeer ver in de ontwikkeling van een eenpersoonstoestel, maar het plan is om in de komende jaren een machine met twee zitplaatsen te ontwikkelen voor particulier gebruik. Deze toestellen zouden binnen minder dan drie jaar op de markt zijn.


Suzuki’s aandeel in het project omvat niet alleen R&D én productie, maar betreft ook de ontwikkeling van overzeese markten, met een initiële focus op India. SkyDrive heeft de druk om te leveren al opgevoerd, aangezien het bedrijf wereldkundig maakte dat de producten te zien zullen zijn op de Wereldtentoonstelling van 2025 in Osaka, Japan, waar SkyDrive een luchttaxi voor bezoekers zal verzorgen.


Het VTOL-vliegtuig dat je in onderstaande video kan zien is een eerste versie van een elektrisch aangedreven testvliegtuig voor één persoon. Het uiteindelijke toestel – dat in 2025 klaar zou moeten zijn – zal een tweezitter zijn met een maximale vlieghoogte van 500 meter, een topsnelheid van 60 km/u en een actieradius van 20 tot 30 minuten.

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart blog

Paradijsvogels

Rondsloffend over de parking op de top van de Oberalppas begon het pas echt toch me door te dringen. Waar zijn ze gebleven? En dan

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar