Straf verhaal: Wie heeft mijn handschoenen gestolen?!

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen.

Een jaar of tien geleden maakte ik een artikel over een basistraining motorbeheersing. Kwestie van me helemaal in de materie onder te dompelen, zou ik de les gewoon zelf meevolgen. We waren met een man of twintig en zoals gebruikelijk begon de cursus met een theoretisch gedeelte, na een uurtje konden we dan het terrein op voor de praktische kant van de zaak.

Iedereen harkte zijn spullen bij mekaar, tot één dame in grote verwondering vaststelde dat haar handschoenen verdwenen waren. Het begon nog allemaal vrij rustig (‘Heeft iemand mijn handschoenen gezien?’) waarna de zaak al snel escaleerde (‘Welke kl**tz*k heeft mijn handschoenen gestolen? Dat is toch compleet van de pot gerukt? Niemand gaat hier buiten voor ik mijn handschoenen terug heb!’) en een collectieve zoektocht naar mevrouw haar handschoenen begon.

Op het moment dat de krullenbol in kwestie het kookpunt bereikte, nam ze woedend haar helm van haar hoofd en zette hem nogal kordaat neer. Waarop er twee handschoenen uit de helm op tafel vielen… Sindsdien wordt in de basistraining motorbeheersing ook vijf minuutjes gesproken over hoe je het best een helm kiest. ‘Niet te groot’ is tip nummer één.

Tekst Bart De Schampheleire • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels