Straf verhaal: Ontgroening

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen. Deze week: ook motorjournalisten worden ontgroend.

Op een Harley-Davidson perspresentatie bij de Faker See in Oostenrijk ontmoette ik een nieuwe, Nederlandse collega van een lifestylemagazine. De man had een vrij grote mond, maar ik mocht ‘m wel. Tijdens de eerste avond gingen we met z’n allen dineren in een nogal middeleeuwse setting. Bij wijze van grap en om ‘m met de beide voetjes op de grond te zetten, maakte ik de man wijs dat het traditie is dat je bij je eerste motorpresentatie met je helm op moet eten. Alle collega’s sprongen meteen mee op de kar.

De man geloofde het niet en bood nog wat weerstand, maar toen ik achter z’n rug om ook wat internationale collega’s in het spel betrok, ging hij toch overstag. Wegens gebrek aan eigen helm at hij dan maar met een ridderhelm op z’n hoofd. Jaren later kwam ik aan bij een andere Harley-presentatie, en het eerste wat ik hoorde bij het betreden van de hotellobby was de volgende zin: “Als je maar niet denkt dat ik weer met een helm op ga zitten vreten!” Sindsdien zijn we de beste maatjes en draagt hij uitstekende stukken bij als freelancer.

Tekst Pieter Ryckaert – Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd