Straf verhaal: Boontje komt om zijn loontje

Straffe motorverhalen, wie heeft ze niet. En vooral, wie hoort ze niet graag vertellen. Daarom serveert MotoKicX elke donderdag een straf verhaal, kwestie van de dag goed te beginnen. Deze week: Boontje komt om zijn loontje.

Voormalig GP-racer Steve Parrish is en blijft een favoriet in deze rubriek, de man leeft pas als hij practical jokes kan uithalen. Zoals die keer dat hij terugkwam van de laatste GP in Valencia in 2009 en een hertenkop met zonnebril in z’n bed aantrof, daar geplaatst door z’n buurman die wraak nam voor ettelijke grappen.

Later die nacht plaatste Parrish diezelfde hertenkop op het hek van een vriend, die op dat moment toevallig ruzie had met in de buurt kamperende zigeuners. Ervan overtuigd dat het een zigeunervloek betrof, weigerden zowel diens vrouw als een stel arbeiders die toevallig z’n huis aan het verbouwen waren om het pand nog te betreden, wat Parrish’ ongelukkige vriend twee weken hotel kostte voor vrouw en arbeiders.

Toen de man ontdekte dat het een dure grap van Parrish was, vroeg hij hem op de koffie en monteerde een gasfles met CO2 onder de tafel … die Parrish met stoel en al twee meter achteruit tegen een muur blies en hem knock-out sloeg. Boontje komt om zijn loontje.

Tekst Pieter Ryckaert • Illustratie Bruno Vackier

Deel

Gerelateerde artikels

Bimota Tesi H2

Kort getest: Bimota Tesi H2

Door het verrassende samenwerkingsverband met grootmacht Kawasaki, zag het exclusieve Bimota zijn kans schoon een eigen archeologische vondst af te stoffen, de Tesi-naafbesturing uit de

GASGAS Espargaro Portimao test 2023

Wie is … GASGAS ?

What’s in a name: het gaat hard voor GASGAS sinds het merk in 2020 aankondigde de race-activiteiten uit te breiden naar het asfalt met een