Royal Enfield Super Meteor 650: cruiser met langere adem

Royal Enfield had al de  Meteor cruiser in het gamma, maar een 350cc monocilinder van twintig pk is nu niet meteen een machine die uitnodigt om lange ritten mee te maken. Met de staande twin die z’n werk al doet in de Interceptor 650 en de Continental GT 650 bouwde Royal Enfield de Super Meteor 650.

47 pk en 52 Nm zijn nog steeds geen waarden om van achterover te slaan (en al helemaal niet als je weet dat de Super Meteor 650 rijklaar een stevige 241 kilogram weegt), maar de lucht/oliegekoelde paralleltwin met enkele bovenliggende nokkenas van 648cc moet op langere ritten toch wat meer rust geven dan zo’n monocilindertje dat constant zijn uiterste best moet doen. Harris Performance ontwikkelde het rijwielgedeelte: een stalen buizenframe met een forse wielbasis van 1.500 mm. De 43mm upside down vork biedt 120 mm veerweg en is niet instelbaar, de achterzijde van de nieuwe Enfield steunt op een stel naar veervoorspanning instelbare stereoveren met 101 mm veerweg. Het voorwiel is een 19” exemplaar, achteraan is dat een 16” exemplaar.

Om de zaak af te remmen zal je vermoedelijk best ook wat motorrem in de strijd gooien want een enkele 320 mm remschijf voor gekoppeld aan een dubbelzuiger remklauw en een 300 mm remschijf achter met eveneens een tweezuiger remklauw zou toch een beetje limiet kunnen zijn als je de 241 kilo wegende machine wat sportiever gaat besturen. De koplamp is een LED exemplaar en je kan het dashboard koppelen aan je smartphone om turn-by-turn navigatieinformatie te krijgen. Enfield heeft al een waslijst aan accessoires beschikbaar voor de Super Meteor 650 omdat een cruiser nu eenmaal gepersonaliseerd moet kunnen worden. In die optielijst vinden we comfortzadels voor bestuurder en passagier, een toerwindscherm, een sissy bar, luxe voetsteunen, zijkoffers een touring stuur en LED richtingaanwijzers.

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook