Rossi gaat racen voor het Belgische Team WRT

Breaking news: Valentino Rossi en het in België gevestigde Team WRT hebben zopas bekendgemaakt dat Rossi in 2022 in het GTWCE zal aantreden, en wel aan het stuur van een Team WRT Audi R8 LMS.

Team WRT liet niet zonder enige trots weten dat Valentino Rossi hun rijdersline-up zal vervoegen in het Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS, en wel voor het volledige 2022-seizoen: “Negenvoudig wereldkampioen en een van ’s werelds bekendste sporticonen zal zijn professionele carrière op vier wielen starten bij ons Belgische team, dat regerend kampioen is in de Fanatec GTWCE Powered by AWS (algemeen, Endurance en Sprint).”


Rossi zal zowel in de Endurance als in de Sprint Cups rijden, in een Audi R8 LMS met het bekende nummer 46. Zijn teamgenoten in beide series zullen later nog bekendgemaakt worden. Afgelopen december testte Rossi al met Team WRT in Valencia, en daar is dus een samenwerking uit voortgekomen.

Teameigenaar Vincent Vosse: “Ik ben er zeker van dat heel wat fans even blij zullen zijn als wij dat Vale aan een nieuwe carrière op vier wielen begint en dat hij dat in GT doet, met Team WRT en Audi. De test was voor beide partijen bijzonder positief, zowel wat de technische feedback als de manier van werken betreft. We heten Vale van harte welkom in de WRT-familie en ik weet zeker dat we een spannende ervaring tegemoet gaan.”


De reactie van Rossi: “Ik ben blij dat ik met Team WRT een volledig Fanatec GTWCE-seizoen kan aanvatten. Het is geen geheim dat ik altijd al een grote fan ben geweest van autoracen, het is wellicht voor niemand een verrassing dat ik na mijn MotoGP-carrière nu op vier wielen van start ga. Team WRT is de perfecte match die ik zocht, ik sta te popelen om met hen aan dit nieuwe avontuur in de GTWCE te beginnen.”


Fotografie: Team WRT

Deel

Gerelateerde artikels

[