RGNT pakt snelheidsrecord op ijs

RGNT

De Zweedse fabrikant van elektrische motoren RGNT heeft in eigen land het snelheidsrecord voor elektrische motoren op ijs verbroken. Eerlijk gezegd wisten we niet dat er een snelheidsrecord voor elektrische motoren op ijs bestond, maar kijk: de 155,14 km/u van de RGNT is toch mooi.

De recordpoging vond plaats tijdens het Speed Weekend op het bevroren meer van Arsunda eind februari. RGNT trok ernaartoe met ingenieur Timmy Eriksson, die meteen ook dienstdeed als rijder. Met de RGNT Aurora haalde hij een topsnelheid van 155,14 km/u, goed voor de snelste elektrische motor ooit op ijs.

Daarnaast claimde RGNT ook de titels van snelste elektrische A1-motor op ijs (135,03 km/u) en snelste elektrische productiemotor op ijs (114,3 km/u). Onze redacteur van dienst wenst nog even mee te geven dat hij officieus wereldrecordhouder is van achteruitfietsen met één hand terwijl hij een sigaar rookt en dit in de categorie tot 45 jaar voor mensen met dyslexie en een lui oog.

RGNT

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er