RGNT pakt snelheidsrecord op ijs

RGNT

De Zweedse fabrikant van elektrische motoren RGNT heeft in eigen land het snelheidsrecord voor elektrische motoren op ijs verbroken. Eerlijk gezegd wisten we niet dat er een snelheidsrecord voor elektrische motoren op ijs bestond, maar kijk: de 155,14 km/u van de RGNT is toch mooi.

De recordpoging vond plaats tijdens het Speed Weekend op het bevroren meer van Arsunda eind februari. RGNT trok ernaartoe met ingenieur Timmy Eriksson, die meteen ook dienstdeed als rijder. Met de RGNT Aurora haalde hij een topsnelheid van 155,14 km/u, goed voor de snelste elektrische motor ooit op ijs.

Daarnaast claimde RGNT ook de titels van snelste elektrische A1-motor op ijs (135,03 km/u) en snelste elektrische productiemotor op ijs (114,3 km/u). Onze redacteur van dienst wenst nog even mee te geven dat hij officieus wereldrecordhouder is van achteruitfietsen met één hand terwijl hij een sigaar rookt en dit in de categorie tot 45 jaar voor mensen met dyslexie en een lui oog.

RGNT

Deel

Gerelateerde artikels

Brno

Uit de oude doos: Circuit van Brno

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

Indian politie

Politie test Indians

Als toevoeging aan de vloot onopvallende surveillancevoertuigen overweegt het Team Motorondersteuning Politie Landelijke Eenheid de inzet van Indian motorfietsen. Dat lees je goed, het Team