Red de sportmotor: Triumph Speed Triple 1200 RR

Triumph gooide zopas beelden online van een Speed Triple 1200 RR design prototype, met als enige bijkomende info dat het model of prototype in september wereldkundig gemaakt zal worden.

Aangenomen wordt dat het om een halfgekuipte versie van de Speed Triple 1200 RR gaat, de 180 pk sterke naked driepitter waarmee het merk uit Hinckley eerder dit jaar de Speed Triple weer liet meespreken in de strijd om de hypernaked-titel. Als ze het rijwielgedeelte behouden – wat afgaand op het kleine beetje frame dat we kunnen zien ook zo is – evenals het vermogen, dan zit het in elke geval qua dynamische kwaliteiten al snor. 


Afgaand op de beelden beschikt de Speed Triple 1200 RR over een ronde koplamp die een beetje aan de MV Agusta Superveloce doet denken. We gaan dus uit van een soort neo-retro styling, met een sportievere zit met clip-ons.

De sportmotor leek op wat superbikes hier en daar na ten dode opgeschreven, maar met deze Speed Triple RR en nog een aantal andere modellen bij andere fabrikanten lijkt de sportmotor zich nog even te weren als een duivel in een wijwatervat. Mooi zo.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor