Red de sportmotor: Triumph Speed Triple 1200 RR

Triumph gooide zopas beelden online van een Speed Triple 1200 RR design prototype, met als enige bijkomende info dat het model of prototype in september wereldkundig gemaakt zal worden.

Aangenomen wordt dat het om een halfgekuipte versie van de Speed Triple 1200 RR gaat, de 180 pk sterke naked driepitter waarmee het merk uit Hinckley eerder dit jaar de Speed Triple weer liet meespreken in de strijd om de hypernaked-titel. Als ze het rijwielgedeelte behouden – wat afgaand op het kleine beetje frame dat we kunnen zien ook zo is – evenals het vermogen, dan zit het in elke geval qua dynamische kwaliteiten al snor. 


Afgaand op de beelden beschikt de Speed Triple 1200 RR over een ronde koplamp die een beetje aan de MV Agusta Superveloce doet denken. We gaan dus uit van een soort neo-retro styling, met een sportievere zit met clip-ons.

De sportmotor leek op wat superbikes hier en daar na ten dode opgeschreven, maar met deze Speed Triple RR en nog een aantal andere modellen bij andere fabrikanten lijkt de sportmotor zich nog even te weren als een duivel in een wijwatervat. Mooi zo.

Deel

Gerelateerde artikels

QJ SRT 700 X Touring

MotoMondo introduceert QJMOTOR

Vanaf mei zal MotoMondo, importeur van onder meer Royal Enfield, Moto Morini en Mash, het merk QJMOTOR introduceren op de Beneluxmarkt. De fabrikant is bij