Race Kids: Endurance Estafette en kalender 2022

Mocht Race Kids voor jou een onbekende zijn: deze Nederlandse organisatie wil kinderen vanaf 7 jaar (en hun ouders) laten genieten van sportief motorrijden of zelfs competitief racen op verharde circuits. Met een vaste kerngroep van vrijwilligers zorgen ze met een uitgekiend opleidingstraject al sinds 2013 voor een bereikbare en betaalbare kennismaking met de motorsport.

Naast pocketbikes en schakelmotoren worden op bepaalde events ook al nieuwe elektrische motoren ingezet. Je kan een motor en outfit huren, zodat je zelf niets hoeft aan te schaffen. En je hoeft als ouder niet gewoon aan de kant toe te kijken: zo kunnen mama’s zich inschrijven bij de ‘Race Moms’ en kennismaken met het TT Junior Track in Assen aan het stuur van Honda NSF100, ook zonder motorrijbewijs of -ervaring.


Een van de hoogtepunten van het seizoen is de VROAM Endurance Estafette Race bij Van der Ende Racing Inn in Poeldijk. Die werd dit jaar gewonnen door het Race Rangers team met Don-Joe van Weel, Tobias Dogger en Birgit Scheffer. Na twee uur rijden en wisselen wisten ze 86 rondjes af te leggen, drie meer dan team MAXimum Speed. De komende weken staan nog een aantal indoor events gepland, op 15 april start het buitenseizoen op het TT Junior Track in Assen.

Ook zin gekregen om je zoon of dochter op een veilige manier te laten kennismaken met motorsport, check dan zeker de website.

Deel

Gerelateerde artikels

Ducati DesertX Rally

Ducati introduceert DesertX Rally

Met de slogan ‘Race Wilder’ – een mens moet íets verzinnen – lanceert Ducati een Rally-versie van de DesertX, die op een aantal cruciale punten

BMW M 1000 RR

Kort getest: BMW M 1000 RR

Terwijl aan de onderkant van de markt steeds meer charmante, lichte sportmoren hun opwachting maken, wordt het feestje aan de bovenkant steeds exclusiever en exotischer.

Aprilia RS 457

Surprise! Aprilia RS 457

Eerlijk gezegd zagen wij deze niet direct aankomen, de nieuwe Aprilia RS 457. Het kleine broertje van de RS 660 is speciaal uit de hoge hoed getoverd