PopBang 1975 Honda CB550 ZeBlower

De heren van PopBang uit Queensland aan de Australische Gold Coast doen niets liever dan oude motorfietsen een tweede leven schenken … zoals deze handgeschakelde CB550 ‘ZeBlower’ uit 1975 die ze vorige zomer afwerkten.

Van stuur tot achterwiel, bijna alles aan deze motorfiets is handgemaakt en uniek. Vooral de op maat gemaakte Girder-type voorvork en het mooie 21” gespaakte wiel springen in het oog. Maar ook de uitlaat, het zadel en het kontje zijn ware kunstwerkjes. De tank is standaard, maar werd van een mooie laklaag en een Monza-tankdop voorzien.

Het motorblok werd compleet opnieuw opgebouwd en voorzien van een Aisin AMR300 Supercharger. Maar het coolste is misschien wel die naam…


Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.