Peter Hickman met wildcard naar SBK Donington

Volgend weekend vindt op Donington Park de vijfde ronde van het WK Superbike plaats. Negenvoudig Isle of Man TT-winnaar Peter Hickman zal deelnemen als wildcard.

Zijn FHO Racing BMW M 1000 RR is voor de gelegenheid van WorldSBK-elektronica voorzien. Hickman reed al eerder in het het WK Superbike, in 2012 met Crescent Suzuki en in 2019 met het BMW Motorrad WorldSBK Team als vervanger van de toen geblesseerde Markus Reiterberger.


In het BSB heeft Hickman wedstrijden gewonnen voor Honda, Kawasaki en BMW, maar hij is vooral bekend van races als de GP van Macau, de North West 200, de Ulster Grand Prix en uiteraard de Isle of Man TT, waar hij dit jaar vier races op zijn naam schreef. Overigens heeft ook de huidige BSB-kampioen Tarran Mackenzie, zoon van legende (want nog GP500 gereden) Niall, een wildcard voor de Donington-races dit weekend.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor