Panigale V4 R in EWC Endurance? Zo dus! (video)

Ducati heeft al aangegeven volgend jaar officieel deel te gaan nemen aan het EWC Endurance, met een door Ducati Corse (fabrieks)ondersteunde Panigale V4 R. Het Duitse Hertrampf Racing Team deed alvast kostbaar voorwerk met een V4 R tijdens de afgelopen Bol d’Or.

Foto: EWC

Officieel is de Bol d’Or 24 uursrace de aftrap van het nieuwe WK seizoen maar er is niemand die dat echt snapt, ook Ducati stroomt pas vanaf 2020 in met hun fabrieksbijdrage, waarbij de focus vooral zal liggen op de 8 uur van Suzuka. De vroege start geeft de fabriek wel de mogelijkheden om via privé teams wat dingen uit te vogelen. Neem het Hertrampf team dat gebruik maakt van een door Corse geprepareerd blok en dito elektronica.

Een succes werd het helaas niet, al is het de vraag in hoeverre het team of de motor daar echt schuld aan had. De weersomstandigheden waren dermate extreem tijdens de afgelopen Bol d’Or dat de wedstrijd zelfs voor lange tijd werd stilgelegd. Slagregens en (vries)kou dreven de coureurs en teams tot wanhoop. Technische malheur zorgde voor een vroegtijdig einde van het endurance debuut van de V4 Panigale. Naar alle waarschijnlijkheid zorgden de extreme kou en de oversized raceradiateurs voor ondermaats presteren van de olievoorziening en was het team gedwongen voortijdig de handdoek te werpen om grotere (blok)schade te voorkomen.

Teammanager Denis Hertrampf over het V4 R project:

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er