Nieuwe Mash X-Ride 650 Trail

Een tweetal jaar geleden stelde Mash de X-Ride 650 Classic voor, een dikke mono die het jaren 70/80-gevoel met bakken tegelijk uit z’n poriën sijpelde. Rond datzelfde blok komt het merk nu met de X-Ride 650 21/18 Trail.

Het kloppend hart kennen we natuurlijk van de Dominator 650, ook al zo’n illustere trail uit vervlogen mono-tijden. Honda gebruikt het blok zelf al jaren niet meer, maar dat weerhield Mash er niet van de eenpitter minutieus na te bouwen. De moderne, trillingvrije 644cc eencilinder met dry-sump carter heeft 4 radiale kleppen en levert 40 pk. De Dominator deed het destijds inderdaad met 44 pk, dat verlies is te danken aan de euronormering.

Het blok is ingebouwd in een nieuw frame, de versterkte alu achterbrug is voorzien van een linksysteem voor een betere progressiviteit. De 43 mm Fast Ace voorvork is instelbaar (rebound en compressie), terwijl zowel de lichtere uitlaatlijn, het voorspatbord en het bagagerekje nieuw zijn. De goud geanodiseerde spaakvelgen (21” voor, 18” achter) knipogen fors naar de dikke mono-trails van weleer.  Tot slot zit er standaard ook een usb-aansluiting op.

De Mash X-Ride 650 Trail staat vanaf oktober bij de dealers voor 5.999 euro (NL: € 6.999,-).

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

KicXblog middelvinger

De middelvinger

De krokussen staan in bloei, de lammetjes springen door de wei, het sompige moeras (voorheen tuin) is eindelijk doorwaadbaar en de dijken worden stuk voor