Nieuwe Ducati Scrambler: Desert Sled Fasthouse

De dames en heren uit Borgo Panigale hadden ‘t al even aangekondigd: er zat een nieuwe telg voor de Scrambler-familie aan te komen. En nu werd het doek ook effectief van de nieuwkomer getrokken: een genummerde, gelimiteerde editie van de Desert Sled maakt z’n intrede. De Desert Sled Fasthouse is een samenwerking tussen Ducati Scrambler en het Amerikaanse kledingmerk Fasthouse. En da’s niet voor ‘t eerst, want in 2020 zetten beide bedrijven hun schouders onder een deelname aan de Mint 400, de oudste en meest prestigieuze offroadrace in de VS. Niet zonder succes overigens: hun rijder Jordan Graham racete naar de overwinning in de Hooligan-klasse.

Onderhuids is de Fasthouse een standaard Desert Sled, die aangedreven wordt door de luchtgekoelde 803cc L-twin met twee desmodromische kleppen per cilinder, die 73 pk en 66 Nm presteert. Om de op deze editie zwartgespoten spaakvelgen ligt vooraan een 19- en achteraan een 17-duimswiel, met Pirelli Scorpion Rally STR’s eromheen. De Kayaba-vering is instelbaar en heeft een veerweg van 200mm, terwijl je de rubbers uit de voetsteunen kan plukken voor het betere gevoel bij offroadrijden. Een speciaal voor deze versie gemaakt zadel heeft een antisliplaag om je in ‘t zadel te houden en is op 860mm hoogte geposteerd. Maar wat is er dan zo speciaal aan de Fasthouse-versie?

Wel, die krijgt enerzijds een speciale kleurstelling met graphics zoals op de motoren van de Mint 400: de hoofdkleuren zijn zwart en grijs, en op de tank prijkt het Fasthouse-logo onder dat van Ducati Scrambler. De wielen en spatborden krijgen een zwarte laag, terwijl het frame in Ducati Red gelakt wordt en beslagen wordt met een aluminium plaatje waarin het serienummer van de motor gegraveerd staat. Nummer X/800, wat jouw toekomstige (?) Desert Sled Fasthouse net dat tikkeltje specialer maakt dan die van je buurman.

De Desert Sled Fasthouse landt vanaf eind maart bij de dealers en moet € 12.290 kosten – ofwel amper 300 euro meer dan de standaard Desert Sled. Een peulenschil extra voor een genummerde en gelimiteerde editie, dunkt ons… Snel wezen is dus de boodschap, want de 800 beschikbare stuks zouden wel eens erg snel uitverkocht kunnen zijn.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Ninja ZX-6R

Kort getest: Kawasaki Ninja ZX-6R

Niet zo heel lang geleden dachten we de laatste supersport toch echt uitgezwaaid te hebben en nu staan de fabrikanten opeens weer in de rij

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er