Nieuwe Ducati Monster SP

Ducati presenteert de Monster SP, een lichtere, sportievere versie van de in 2021 gelanceerde nieuwe Monster met onder meer MotoGP-geïnspireerde livery, Öhlins rondom, Brembo Stylema’s en een Termignoni demper.

Springt meteen in het oog: de kleurstelling die geënt is op de 2022-kleuren van Ducati Lenovo Desmosedici GP, en natuurlijk het goudkleurige Öhlins veerwerk. De volledig instelbare NIX30 is 0,6 kilogram lichter dan op de Monster en Monster+ en kreeg sportievere instellingen mee.


Ook de remmen werden opgewaardeerd, Brembo Stylema’s en de 320 mm remschijven voor zijn samen een halve kilogram lichter geworden. Het gebruik van een lithium-ion batterij brengt de totale gewichtsbesparing op twee kilogram. Een stuurdemper moet voor meer stabiliteit zorgen bij acceleratie en in de bocht. De Monster SP is standaard geschoeid met kleverig Pirelli Diablo Rosso IV rubber.


Ook de elektronica werd herzien: alle rijmodi werden geherkalibreerd, een nieuw toegevoegde Wet rijmodus moet extra veiligheid bieden op nat wegdek. Verder is de Monster SP uitgerust met Launch Control, en uiteraard bochten-ABS, tractie- en wheeliecontrole, allemaal instelbaar op verschillende niveaus.

De Ducati Monster SP wordt vanaf januari 2023 bij de dealers verwacht, er is ook een 35kW-versie beschikbaar. De Monster SP kost 15.190 euro in België en 17.990 euro in Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De KicXstart Koopgids 2023 is er!

De jaarlijkse KicXstart Koopgids is een unieke bundeling van alle motoren die in Nederland verkrijgbaar zijn: het meest complete modeloverzicht dat je kunt vinden, met

Honda ATC250R

Uit de oude doos: Honda ATC250R

Tijdens onze nachtelijke YouTube-zoektochten botsen we af en toe op een pareltje. Soms is de audio- en beeldkwaliteit niet helemaal zoals we vandaag gewend zijn,

KicXstart

De KicXstart website is vernieuwd!

Om het nieuwe jaar in stijl af te trappen, hebben we een gloednieuwe, supercomplete website gelanceerd! Vanaf nu kan je op Kicxstart.nl terecht voor de