Nieuwe BMW R 1300 GS wordt in september voorgesteld

BMW GS

Het wordt terloops aangekondigd ergens halverwege een persbericht over de miljoenste GS die van de band gerold is, alsof het een fait-divers is, maar het is natuurlijk hét nieuws waar iedereen op zat te wachten: de nieuwe R 1300 GS wordt in september gelanceerd.

Want dat er een nieuwe 1300 zat aan te komen was al veel langer bekend, maar wannéér hij dan eindelijk voorgesteld zou worden, daar kwam maar geen antwoord op. Tot nu: ‘De nieuwste editie van de inmiddels legendarische BMW GS met boxermotor – de R 1300 GS – wordt op 28 september 2023 gepresenteerd tijdens de feestelijke opening van de nieuwe BMW Motorrad Welt in Berlijn’, staat het zwart op wit te lezen.  

Dat gisteren, op 21 juni, de 1.000.000ste GS met boxermotor van de band rolde in de BMW Motorrad fabriek in Berlijn-Spandau is indrukwekkend, en een zoveelste bevestiging van het immense succes van het model dat al sinds 1980 geproduceerd wordt.

BMW R 1250 GS

Zoals bekend viert BMW dit jaar zijn 100ste verjaardag, met begin juli de BMW Motorrad Days waar duizenden motorfans van over de hele wereld worden verwacht. Op 28 september opent de nieuwe BMW Motorrad Welt officieel de deuren, tijdens een exclusief openingsevent wordt dus ook de nieuwe BMW R 1300 GS gepresenteerd. Fans en geïnteresseerden kunnen de openingsceremonie volgen via livestream op de sociale mediakanalen van BMW Group en BMW Motorrad. Hou die kanalen dus zeker in de gaten!

Deel

Gerelateerde artikels