Nieuw motormerk … of toch niet?

LiveWire

LiveWire kondigt zijn entree op de Europese markt aan. Maar LiveWire was toch die elektrische Harley? Klopt, alleen is het model nu een merk geworden en heeft zich in die hoedanigheid afgesplitst van Harley-Davidson. Of nou ja, Harley is natuurlijk nog steeds grootaandeelhouder.

LiverWire (het merk) ziet deze nieuwe zelfstandigheid als een cruciale stap in de expansiestrategie van het bedrijf en de elektrificatie van motorrijden over de hele wereld.

Het merk introduceert nu de LiveWire ONE (dat is dus de motor zelf, heb je ‘m?) in vier Europese markten: ons eigen Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De LiveWire ONE wordt gelanceerd in drie kleuren en is beschikbaar in Nimbus Gray, Nightfall Blue en Liquid Black. Reserveringen worden beheerd door het team van LiveWire Europe, dat een digital-first-model biedt waarbij consumenten rechtstreeks met het merk kunnen communiceren en kleur, accessoires, leveringstijdstip en hun voorkeursretailer kunnen kiezen. Opvallend, de LiveWire ONE is met z’n € 25.390,- bijna 10 mille (!) goedkoper geworden dan in z’n Harley-dagen. Leuk voor potentieel nieuwe klanten, minder leuk voor de al bestaande LiveWire clientèle.

LiveWire

Goed, met meer dan dertig retailers in heel Europa, elk uitgerust met gespecialiseerde EV-mogelijkheden om de LiveWire-klant te ondersteunen, organiseert LiveWire deze zomer evenementen en demomogelijkheden rond de LiveWire ONE.

“We zijn verheugd om LiveWire One naar Europa te brengen als onderdeel van onze wereldwijde expansiestrategie”, aldus Jochen Zeitz, voorzitter en CEO van LiveWire. “Na onze succesvolle lancering in de Verenigde Staten hebben onze vier Europese lanceringsmarkten de perfecte mix van EV-infrastructuur en EV-consumentenadoptie om de volgende fase van LiveWire’s ontwikkeling aan te jagen.”  

LiveWire

De elektrische LiveWire ONE is de LiveWire zoals we die al kenden maar nu dus zonder Harley-logo, LiveWire claimt een actieradius van meer dan 224 km in de stad en meer dan 144 km gemengd bereik op de snelweg en in de stad. Het 15,4 kWh-pakket stuwt de motorfiets in 3,0 seconden van 0-100 km/u. Een 6-assige IMU stuurt de tractiecontrole en ABS aan. LiveWire ONE is standaard uitgerust met twee oplaadmethoden en biedt het gemak van ‘s nachts opladen met behulp van Level 1 en snelladen via DC-snelladen, met slechts 30 minuten voor een oplaadscenario van 20% tot 80%. 

 Iedere LiveWire ONE wordt geassembleerd bij Harley-Davidson Vehicle Operations in York, PA. en staat in Nederland bij de dealers vanaf € 25.390,- (verwacht in april).

LiveWire

Deel

Gerelateerde artikels

Honda CB650R E-Clutch

Kort getest: Honda CB(R)650R E-Clutch

De CB750 Hondamatic uit de 20e eeuw, de DN-01 van 2009, de Dual Clutch Transmission, toepassing van quickshifters omdat de mode het voorschrijft en dan

KicXstart juni 2024

Het is weer TT-tijd!

Lees alles (of nou ja, veel) over de komende Dutch TT in de TT Special van KicXstart. We stellen nog even kort alle rijders aan