Nadieh Schoots keert terug naar de GP van Macau

Nadieh Schoots GP Macau 2023

Nadat ze vorig jaar geschiedenis schreef door als eerste vrouw ooit op een motor aan te treden in de Grand Prix van Macau, is Schoots dit jaar opnieuw van de partij. Voor de 2023-editie werkt ze samen met Basomba Racing, een team dat ze goed kent na meerdere 24-uursraces samen. Schoots zal rijden op de Yamaha R1 van het team.

Basomba Racing is een ervaren team onder leiding van Ramon Basomba. Na de aanschaf van hun eerste racemotor in 1999 hebben ze sindsdien 22 keer deelgenomen aan de 24 Uur van Catalunya (GP-circuit van Barcelona), plus verschillende keren aan zowel de Manx Grand Prix als de North West 200. Dit wordt de eerste keer Macau voor het team.

Nadieh Schoots GP Macau 2023

Basomba Racing en Schoots rijden met #49 ter ere van wijlen Raul Torras, een geliefde deelnemer in vele (road) race paddocks, waaronder Macau, en oude vriend van Basomba Racing.

Nadieh: “Om te zeggen dat ik opgewonden ben om terug te keren naar Macau is een understatement – vorig jaar werd deelname pas op het allerlaatste moment bekend, en ik kampte met gezondheidsproblemen. Eenmaal op de baan voelde het meer alsof ik aan het overleven was in plaats van aan het racen. Ik had in de drie maanden voorafgaand aan het evenement niet eens kunnen fietsen of trainen! Voor mij voelt het meer alsof dit mijn echte debuut wordt tijdens de Grand Prix van Macau, en ik ben blij dat ik dat met Basomba Racing kan doen. We hebben een goede test gedaan in Alcarras met hun Yamaha R1 en zijn klaar om te racen!”

De GP van Macau wordt de komend dagen verreden, je vindt het tijdschema hier en op Nadieh’s instagram kun je alles volgen.

Nadieh Schoots GP Macau 2023

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van