Nadieh Schoots keert terug naar de GP van Macau

Nadieh Schoots GP Macau 2023

Nadat ze vorig jaar geschiedenis schreef door als eerste vrouw ooit op een motor aan te treden in de Grand Prix van Macau, is Schoots dit jaar opnieuw van de partij. Voor de 2023-editie werkt ze samen met Basomba Racing, een team dat ze goed kent na meerdere 24-uursraces samen. Schoots zal rijden op de Yamaha R1 van het team.

Basomba Racing is een ervaren team onder leiding van Ramon Basomba. Na de aanschaf van hun eerste racemotor in 1999 hebben ze sindsdien 22 keer deelgenomen aan de 24 Uur van Catalunya (GP-circuit van Barcelona), plus verschillende keren aan zowel de Manx Grand Prix als de North West 200. Dit wordt de eerste keer Macau voor het team.

Nadieh Schoots GP Macau 2023

Basomba Racing en Schoots rijden met #49 ter ere van wijlen Raul Torras, een geliefde deelnemer in vele (road) race paddocks, waaronder Macau, en oude vriend van Basomba Racing.

Nadieh: “Om te zeggen dat ik opgewonden ben om terug te keren naar Macau is een understatement – vorig jaar werd deelname pas op het allerlaatste moment bekend, en ik kampte met gezondheidsproblemen. Eenmaal op de baan voelde het meer alsof ik aan het overleven was in plaats van aan het racen. Ik had in de drie maanden voorafgaand aan het evenement niet eens kunnen fietsen of trainen! Voor mij voelt het meer alsof dit mijn echte debuut wordt tijdens de Grand Prix van Macau, en ik ben blij dat ik dat met Basomba Racing kan doen. We hebben een goede test gedaan in Alcarras met hun Yamaha R1 en zijn klaar om te racen!”

De GP van Macau wordt de komend dagen verreden, je vindt het tijdschema hier en op Nadieh’s instagram kun je alles volgen.

Nadieh Schoots GP Macau 2023

Deel

Gerelateerde artikels

KicXstart abonnement

Goede voornemens!

Goede voornemens? Je hoeft er eigenlijk maar één te onthouden: een abonnement op KicXstart! Niets meer missen van het laatste motornieuws, de mooiste reportages, de

Kawasaki ZXR400

Tweedehands: Kawasaki ZXR400 (1989-1999)

De komst van de ZX-4RR roept natuurlijk herinneringen op aan z’n gillende voorganger met de ‘stofzuigerslangen’, en die blijkt ronduit zeldzaam op de tweedehandsmarkt –

Joost Overzee

Erfenis van mijn vader

Op gezette tijden wordt de begrijpelijke vraag gesteld, dit keer kwam hij van Randy, vorige week nog: “Wil je niet eens een motor waarmee je