Fikse upgrade voor de Moto Guzzi V7

Een update die je van het Romeinse naar het Arabische getalsysteem tilt, dat moet een stevige zijn – daar mogen we in ‘t geval van de Moto Guzzi V7 vanuit gaan. Voor ‘t eerst sinds z’n heropleving in 2007 blijft die klassieke nummering achterwege, waarmee de dames en heren uit Mandello Del Lario een nieuw tijdperk inbollen. Want hoewel de stijl, het karakter en de authenticiteit van de V7 duidelijk overeind blijven, komen de twee MY21-versies – de V7 Stone en V7 Special – met een volledig nieuw blok in het frame, dat gebaseerd wordt op de motor uit de V85 TT.

 class=
V7 Stone

Die 850cc grote, dwarsgeplaatste 90° V-twin wint ten opzichte van de afzwaaiende 744cc dik 25% aan vermogen (van 52 pk bij 6.200 tpm naar 65 pk bij 6.800 tpm) en ook het  koppel zwelt aan van 60 Nm bij 4.250 tpm naar 73 Nm bij 5.000 tpm. Geen zorgen wat die verschuiving naar hogerop in de toeren betreft: 80% van het koppel (ofte 58,4 Nm) is al beschikbaar bij 3.000 omwentelingen per minuut. De opstap naar 850cc hoeft A2-rijders overigens ook niet te ontgoochelen, want ook een speciale A2-versie vervoegt het gamma – mét tractiecontrole.

 class=
V7 Special

Het grotere blok wordt gecomplementeerd door iets ruimer bemeten uitlaatdempers, een grotere cardan, een breder achterwiel en potigere Kayaba-stereovering. De zijkastjes werden onder handen genomen, een nieuw zadel en ditto voetsteuntjes maken hun intrede, en het achterspatbord werd ingekort.

Moto Guzzi zet op de V7 Stone de overstap naar 2021 extra kracht bij door de implementatie van ledverlichting rondom – inclusief een knappe DRL-unit in de vorm van de Guzzi-arend – een volledig nieuw digitaal dashboard, alu velgen en een 150/70 achterband. De V7 Special doet ‘t dan weer met een klassieke, dubbele en analoge tellerpartij, een portie extra chroom, een klassieke koplamp en spaakwielen. Lekker retro dus. 

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van