MV Agusta presenteert 2022 RC-gamma

MV Agusta heeft het nieuwe 2022 RC-gamma onthuld. Zo krijgen de Turismo Veloce, de Dragster en de F3 alle drie een ‘Reparto Corse’-behandeling.

De drie modellen worden in beperkte reeks gebouwd: 200 stuks voor de F3, 300 voor de Dragster en de Turismo Veloce. Elk exemplaar is genummerd en wordt geleverd met een echtheidscertificaat, zoals het een limited edition betaamt zit er een plaatje op de kroonplaat met het productienummer.


De kleurstelling van de RC-modellen is gebaseerd is op die van de officiële  F3-racemotoren waarmee Bahattin Sofuoglu en Niki Tuuli in het WK Supersport racen. De Reparto Corse-kit is telkens een tikje verschillend op de drie modellen.

Zo krijgt de F3 RC een volledig titanium Akrapovic uitlaat met carbon hitteschild, een specifieke ECU, en CNC-gefreesde aluminium rem-en koppelingshendels. De voorvork is voorzien van een TiN-coating om frictie te reduceren, de 10 % lichtere wielen moeten de inertie met zo’n 7 % verminderen.


Naast lichtere wielen en de TiN-coating op de voorvork, krijgtde Dragster RC een SC Project titanium uitlaat met geoptimaliseerde mapping en een see-through koppelingsdeksel.


Op de Turismo Veloce RC vallen vooral de nieuw ontworpen uitlaat en de grotere kuipruit op, verder zit er ook een Smart Clutch System op (ontwikkeld door MV Agusta en Rekluse) waarmee je bliksemsnelle starts kan maken zonder het koppelingshendel te gebruiken.

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook