Motorvacature: Marketingspecialist bij Zero

Droom je stiekem van een job in de motorsector? Dan is deze vacature bij Zero Motorcycles misschien wel wat voor jou. Het merk is namelijk op zoek naar een marketingspecialist voor de regio UK/Benelux.

VACATURE

Zero Motorcycles EMEA is op zoek naar een UK/BNLX Regional Marketing Specialist om zich toe te leggen op marketingcampagnes in lijn met de centrale EMEA marketingplannen. Jouw verantwoordelijkheden binnen deze functie bestaan erin de noden van dealers en distributeurs in te plannen, campagnes te implementeren, POS-merkaanwezigheid te controleren en samen te werken met het Sales Team om te garanderen dat de marketingactiviteiten accurate en doeltreffende ondersteuning bieden om de Sales Objectives te bereiken.

Om die rol succesvol in te vullen, zal je moeten netwerken met dealers, personeel en leveranciers. Je moet daarnaast ook de noden van klanten kunnen detecteren in de verschillende geografische gebieden en de marketingcampagnes naargelang aanpassen.

De Regional Marketing Specialist is iemand die kan leiden en assisteren met strategieën, programma’s en tactieken die lokaal relevant zijn en zo groei kunnen realiseren in het doelgebied. In jouw rol maak je een deel uit van het EMEA Marketing Team. Je werkt daarin nauw samen met de Country Manager en de nationale PR-teams om verkoopgerichte lokale marketing-initiatieven te ontwikkelen, uit te voeren en de efficiëntie ervan te maximaliseren.

Verantwoordelijkheden Regional Marketing Specialist:

 • Lokale marketinginitiatieven en evenementen ontwikkelen, sturen en uitvoeren in nauwe samenwerking met het EMEA-marketingteam en lokale PR-agencies.
 • Samenwerken met externe agencies om evenementen, sponsordeals of andere lokale activiteiten op touw te zetten.
 • De premium uitstraling van het merk te allen tijde nauwgezet in de gaten houden: gebruik van logo’s, borden en andere Point-of-Sale-materialen.
 • Op de hoogte blijven van acties van lokale concurrenten en hulp bieden bij het ontwikkelen van marketingplannen om tegen te concurreren, in samenwerking met de nationale marketing- en PR-teams.
 • Assisteren bij de ontwikkeling van marketingplannen in samenwerking met de Country Manager om minder presterende dealers te ondersteunen.
 • Nauw samenwerken met het nationale PR-team om media-opportuniteiten te benutten.
 • Contact houden met het centrale EMEA Marketingdepartement over regionale creatieve verzoeken.
 • Regelmatig rapporteren over status en mogelijkheden aan Key Stakeholders in het hele bedrijf om het merk voortdurend te verbeteren en ontwikkelen op lokaal niveau.
 • De EMEA Marketing Director ondersteunen bij de ontwikkeling van creatieve strategieën en efficiënte budgettering.
 • Strategieën aanbevelen om te implementeren in de regionale marketingplannen
 • De productiviteit en Return on Investment (ROI) van marketingstrategieën evalueren.

Vereisten Regional Marketing Specialist:

 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal
 • Minimaal 2 jaar ervaring in marketing of een verwante sector. Ervaring in retail is een sterk pluspunt.
 • Een motorrijbewijs vormt ook een sterk pluspunt
 • Uitstekende organisatorische, communicatieve en timemanagement vaardigheden
 • Ervaring als eventmanager is een sterk pluspunt

De functies maken deel uit van het EMEA marketingteam van Zero Motorcycles, gesitueerd in Noord-Scharwoude (Alkmaar), Nederland. Gedurende bepaalde periodes in het jaar zal 50% van de werktijd besteed moeten worden aan reizen tussen het EMEA-hoofdkantoor, lokale dealers en regionale kantoren. Gelieve daar rekening mee te houden voor jezelf kandidaat te stellen.

Meer info en een link om te solliciteren vind je hier. Succes!

Deel

Gerelateerde artikels

Motegi Japan

MotoGP-circuits: Motegi

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.

Hyosung Bobber GV125S

Hyosung komt met vernieuwde Bobbers

Het Koreaanse merk Hyosung heeft z’n 125 en 300cc Bobbers vernieuwd. Opmerkelijk aan deze Bobber-tweeling is dat ze nog steeds aangedreven worden door een V-twin.

[