MotoMondo steunt jong racetalent en lanceert eigen Motorcycle Care Products

Het mag duidelijk wezen: bij MotoMondo weten ze het gashendel staan. Afgelopen jaar verwierf de motorfietsimporteur niet enkel het importeurschap van het Spaanse merk RIEJU, maar stak het met Mash ook het Kanaal over naar de UK en Ierland, kregen ze volledig zeggenschap over Mash Duitsland en namen ze ‘en passant’ ook Oostenrijk erbij voor het Franse retromotormerk. Inmiddels met vijf merken actief in zeven landen en ook in eigen land timmeren ze aardig aan de weg. Niet alleen met de motormerken Mash, Royal Enfield, Hyosung, RIEJU en MV Agusta, maar er wordt inmiddels ook gebouwd aan het merk MotoMondo zelf. 

 class=

Het eerste wapenfeit daarin is de lancering van MotoMondo Motorcycle Care Products. De eerste MotoMondo- producten die op de markt komen zijn Fuel Additives: een Fuel System Cleaner, Stabiliser & Conditioner en een Injector Cleaner. Zeker in deze tijd van onzekerheid over het wel en wee van E10 zorgen de additieven ervoor dat het complete brandstofsysteem blijft functioneren en de brandstof niet veroudert. Voorts lanceert MotoMondo binnenkort ook een range van kettingsprays. Om die nieuwe lijn te promoten, wordt bij alle nieuwe motorfietsen en bromfietsen (vanaf 31 maart) een gratis spuitflacon MotoMondo kettingspray geleverd. Maar dat is niet alles: om MotoMondo nog meer op de kaart te zetten en de MotoMondo Motorcycle Care producten te promoten, heeft MotoMondo besloten om het jonge racetalent Noemie Donk te sponsoren. 

Deze 11-jarige IJsselsteinse – ja, een jongedame – heeft de ambitie om net zo snel als motorheld Rossi te worden en is ze is geselecteerd voor het Molenaar NSF100 Championship. Dat is een kampioenschap dat jongens en meisjes van 9 tot en met 13 jaar de kans biedt om op een laagdrempelige, professionele manier te motorracen. Het is voor het eerst sinds jaren dat er weer een meisje in de race is voor de cup. ”Als ik een opmerking krijg van jongens dat ik aan een ‘jongenssport’ doe, dan krijg ik nog meer motivatie om ze allemaal in te halen”, klinkt het bij de ambitieuze Noemie. Onder begeleiding van een KNMV MT-trainer wordt er aandacht besteed aan alle facetten van de motorsport: van techniek tot voeding en van conditie tot mentale kracht. En dat alles in een gezellige sfeer waar ruimte is voor persoonlijke aandacht en waar discipline belangrijk is. Dat het Molenaar NSF 100 Championship inmiddels zijn vruchten afwerpt en talenten aflevert aan (inter)nationale competities, blijkt wel uit de volgende namen: Scott Deroue, Livio Loi en Bo Bendsneyder. Niet de minsten en als het aan Noemie ligt staat ze over een tijdje ook tussen deze grote namen. Eigenaar van MotoMondo, Jan Ykema, is zeer trots op dat Noemie onder de MotoMondo vlag aan het Molenaar NSF 100 Championship gaat deelnemen.

Hou in ieder geval Noemie en de MotoMondo Motorcycle Care products in de gaten. Daar gaan we snel zeker meer van horen! 

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Quadlock

Producttest: QUADLOCK

Zonder brood, water en smartphone is de mensheid gedoemd uit te sterven, het zij zo. Ook de accessoireshandel in telefonie beleeft gouden tijden, dus ook