MotoKicX GP Manager: klaar voor de herstart?

We hadden inmiddels na een ongetwijfeld weer drukbezochte TT van Assen een aardig beeld moeten hebben van het klassement, maar niets is minder waar. Door het coronavirus zaten alle coureurs, dus ook de teammanagers, raceloos thuis op de bank. Sommigen van ons met wat Moto2 en Moto3-puntjes in de portefeuille, dankzij een goede openingsrace in Qatar. Maar pas op 19 juli aanstaande staan de droomteams voor het eerst in 2020 voltallig aan de start en kan jij aan jezelf, maar ook aan andere lezers of aan vrienden en familie bewijzen dat jij dé kenner bent van het GP-wereldje. Dat jij eigenlijk in de pitbox hoort te staan en de onderhandelingen hoort te doen met de coureurs. Ben je klaar voor deze herstart van het 2020 MotoGP wereldkampioenschap en rij jij na de laatste race naar huis op die dikke Hoegee Suzuki TL 1000 R Superbike?

Nieuwe datum teamwissel

Normaal gesproken naderden de teams de traditionele ‘summer break’, hét moment voor teammanagers om hun team te evalueren en eventueel bij te stellen. Nu het seizoen pas over drie weken start, wordt de teamwissel ook uitgesteld. Vanaf maandag 28 september tot vrijdag 9 oktober, tussen de GP’s van Catalunya en Le Mans, mag je maximaal twee coureurs van je team inwisselen voor andere coureurs uit dezelfde klasse.

Om gebruik te maken van deze éénmalige optie om je teamsamenstelling te wijzigen, betaal je opnieuw inschrijfgeld van € 2,95. Maak wel van tevoren een berekening of deze ‘strategische teamwijziging’ jouw team nog aan de eindoverwinning kan helpen.

Maar onthoud dit: de twee winnende teams van vorig jaar meldden zich pas na afloop van de Italiaanse Grand Prix voor het eerst in de top 10. Een uitzonderlijke prestatie, ingezet door een geniale teamwissel van de beide managers tijdens de zomerstop.

Subleagues

Wil jij op de hoogte blijven van hoe de droomteams van bevriende teammanagers presteren en jouw resultaten met hen delen? Maak dan een subleague aan zodat na afloop van iedere Grand Prix in één oogopslag duidelijk is wie van jullie de beste teammanager is. Nadat je je team hebt ingeschreven kan je via de subleaguefunctie direct bevriende teammanagers uitnodigen. Andere teammanagers kunnen op hun beurt en verzoek indienen om opgenomen te worden in jouw subleague.

Je kunt op maandag na iedere Grand Prix in de aangepaste tussenstand kijken waar jouw team zich bevindt.

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki waterstof

Kawasaki demonstreert motorfiets op waterstof

Enkele dagen geleden heeft Kawasaki op het circuit van Suzuka enkele demonstratierondjes gereden met ’s werelds eerste motorfiets op waterstof. De ICE (Internal Combustion Engine,

wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van