MotoGP: Petrucci naar Tech 3 KTM

Danilo Petrucci, de Italiaanse fabrieksrijder bij Ducati, heeft net officieel bevestigd dat hij in 2021 aan de slag zal gaan in het Tech 3 KTM team. Dat zet meteen een hele mallemolen in beweging.

Nadat Jack Miller voor 2021 is aangekondigd als Ducati fabrieksrijder in de MotoGP, werd het meteen warm onder de voeten van Danilo Petrucci. De vriendelijke Italiaan presteerde slechts één overwinning, de enige uit z’n MotoGP-carrière, wat een beetje schaars is uiteraard. Petrucci ging dus elders kijken en kwam dus uit bij KTM. Daar zal hij een zitje krijgen in het Tech 3 team van Hervé Poncharal.

Als Petrucci één van de vier KTM-zitje inneemt volgend seizoen, moet er uiteraard ook iemand plaats ruimen. Of al geruimd hebben, want dit is zo goed als zeker de bevestiging dat Pol Espargaro Alex Márquez wipt in het Repsol Honda Team, terwijl Miguel Oliveira wellicht een stapje hoger zet richting het KTM fabrieksteam.

Wat dat zal doen met de relatie tussen broer Marc Márquez en Honda valt nog te bekijken, maar de broer van je sterrijder eruit gooien voor hij goed en wel heeft geracet getuigd van weinig respect , al zou er binnen Honda al een tijdje een beweging in gang zijn gezet die zich verzet tegen de al te grote invloed die de clan Márquez er uitoefent.

Nu, Alex Márquez wordt wel genoemd bij het LCR-Honda team, wellicht als vervanger voor Cal Crutchlow, die stilaan aan het eind van z’n product life cycle zit. Al wordt daar dan weer van gefluisterd dat hij aast op de vrijgekomen plaats bij Aprilia, nu Andrea Iannone daar met z’n dopingperikelen zit.

Iemand die al openlijk hengelt naar een upgrade bij Ducati is Johann Zarco. Al blijven er ook geruchten dat de relatie tussen Andrea Dovizioso en Ducati ook op een erg laag pitje brandt. Daarbij zou Jorge Lorenzo wel eens de derde hond in het kegelspel kunnen zijn. De Spanjaard, nu testrijder bij Yamaha, schijnt z’n plannen om met pensioen te gaan definitief opgeborgen hebben en weer voltijds deel willen gaan uitmaken van de MotoGP-paddock. Daarin speelt Rossi’s beslissing of hij in 2021 doorgaat uiteraard ook een rol, al lijkt dat zo goed al zeker wel zo te zijn, maar dan binnen het Petronas Yamaha team.

Op 19 juli gaat het seizoen 2020 trouwens van start in Jerez. Dat zouden we bijna vergeten.

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.