Moto Guzzi hint naar nieuw model

Het was ons bijna ontgaan in volle feeststemming, maar er zat wel degelijk een ‘easter egg’ verstopt in het drieluik aan instagramposts waarmee Moto Guzzi z’n 100ste verjaardag inzette. Op die triptiek stonden namelijk 44 modellen die mee de geschiedenis van het merk hebben geschreven. Maar helemaal rechts onderaan – bij de meest recente types – staat een intentioneel wazig gemaakt, onherkenbaar model. Een nieuwkomer voor 2021?

Wel, daar lijkt het alvast op. En dat wordt ook zo bevestigd aan La Gazzetta dello Sport, door niemand minder dan Roberto Colaninno, de CEO van Piaggio Group. In het artikel bevestigt de man dat de fabriek in Mandello del Lario grondig gerenoveerd zal worden, de museumcollectie verder gerestaureerd zal worden én er gesleuteld wordt aan een model om de 100ste verjaardag mee te vieren. Die ‘Centenario’ zou op de volgende EICMA-beurs gepresenteerd worden.

Als we ‘t prentje even onder de loep nemen, dan oogt het model vrij sportief, met een scherpe balhoofdhoek, een korte nummerplaathouder die op de swingarm bevestigd lijkt, een omhoog priemend kontje en een halve kuip. Een nakedbike op basis van de V85 TT-motor om de MT-09’s en Duke 890’s van deze wereld het vuur aan de schenen te leggen? Of – als we helemaal mogen dromen – eindelijk een straatversie van de legendarische MGS-01 Corsa? Beter rijkelijk laat dan nooit, toch? Al lijkt de eerste gok waarschijnlijker.

Deel

Gerelateerde artikels

daytona

Hoe doen ze het: daytona

In de reeks ‘Hoe maakt u het?’ trekken we telkens naar een bedrijf in de motorbranche om uit te zoeken hoe een product gemaakt wordt.